Logo

Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος [βίντεο]



 
 

tsoxatzopoulos2-5-4-2017Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, επιβάλλοντάς του περιοριστικούς όρους. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ που έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών για μίζες στα εξοπλιστικά, επικαλείτο στην αίτησή του...

για αναστολή εκτέλεσης της ποινής λόγους υγείας.

Στην πρότασή της η εισαγγελέας, ζήτησε από τους δικαστές να αποδεχθούν το αίτημα αφού όπως προκύπτει, «ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή, λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει».

Ανέφερε, επίσης, ότι αν και η κατάσταση της καρδιάς του αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά, ενώ είναι κρατούμενος, ωστόσο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας που επιδρούν το ένα πάνω στον άλλο, λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του.

Το Δικαστήριο επέβαλε ως περιοριστικούς όρους στον πρώην υπουργό 200.000 ευρώ χρηματική εγγύηση, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μόνιμη διαμονή στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, παράδοση του διαβατηρίου του και της αστυνομικής ταυτότητας, καθώς και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου θα διαμένει, δύο φορές το μήνα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κ. Τσοχατζόπουλου, η προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα 200.000 ευρώ που το δικαστήριο επέβαλε ως εγγύηση προκειμένου να ενεργοποιηθεί η απόφαση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού είναι ένα δύσκολο εμπόδιο.

Αρετή Τσοχατζοπούλου: Δεν υπάρχουν ούτε χρήματα, ούτε φίλοι να βοηθήσουν

Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου που βρίσκεται από νωρίς το πρωί κοντά του, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο δέχτηκε με ένα χαμόγελο την απόφαση του δικαστηρίου. Απογοητεύτηκε ωστόσο όταν άκουσε το ποσό της εγγύησης που πρέπει να καταβληθεί.

Η ίδια ξεκαθάρισε πως τα χρήματα αυτά δεν τα έχει η οικογένεια και πλέον δεν υπάρχει κανένας φίλος που θα μπορούσε να βοηθήσει τον πρώην υπουργό.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν τα διακόσια χιλιάρικα. Αυτό που έγινε ήταν καλό, αλλά υπάρχουν άλλες διαδικασίες, δύσκολες. Από τη μία χαίρεσαι και μετά από την άλλη λες και πάλι αμάν».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-4-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά