Logo

Οι δικαστικές έρευνες για τον Αρτέμη Σώρρα - Δεν έχει υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής προς Καναδά ή ΗΠΑ



 
 

artemis swrras 6-4-2017Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, με έγγραφό του, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, παρέχει διευκρινίσεις ως προς τις δικαστικές εξελιξεις στην υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα και της οργάνωσής του «Ελλήνων Συνέλευσις», σε απάντηση σχετικής ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή, Στάθη Παναγούλη...

Με βάση το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης, σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα έχουν σχηματισθεί αρκετές ποινικές δικογραφίες, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης.

Συγκεκριμένα, η πρώτη έχει ήδη χρεωθεί σε εισαγγελέα ώστε να διενεργηθεί αυτοπρόσωπη προκαταρκτική εξέταση, ενώ μ' αυτήν έχουν συσχετισθεί ακόμη τρεις δικογραφίες λόγω συνάφειας.

Η δεύτερη αφορά καταγγελίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Πρόκειται για υπόθεση για την οποία ο Σώρρας αθωώθηκε το 2013. Για την απόφαση αυτή έχει ασκηθεί αναίρεση η οποία συζητήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Τώρα  αναμένεται ο προσδιορισμός της διάσκεψης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου η οποία και θα αποφανθεί σχετικά.

Έπίσης, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης, μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τον Καναδά ή τις ΗΠΑ  για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα και των περιβόητων 600 δισεκ. ευρώ τα οποία δήθεν έχει διαθέσει για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-4-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά