Logo

Στο «στόχαστρο» της Εισαγγελίας Διαφθοράς έξι ακίνητα του Γιάννου Παπαντωνίου



 
 

Την ίδια στιγμή που η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννα Ζαμανίκα, ζητά την άσκηση συμπληρωματικών ποινικών διωξεων για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), για την υπόθεση των φρεγατών, αγγίζοντας, όπως λένε οι πληροφορίες το στενό οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του Γιάννου Παπαντωνίου, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς κάνει τις δικές της κινήσεις για την αναζήτηση τυχόν ροής "μαύρου χρήματος" με τελικό αποδέκτη τον πρώην υπουργό.

Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, συγκεκριμένα, έχοντας ως οδηγό της την υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου, θέτει στο "στόχαστρό" της την ακίνητη περιουσία του. Ελέγχει, δηλαδή, το πώς ο Γιάννος Παπαντωνίου κατάφερε μετά το 1995 και αφού έγινε ο «τσάρος» της οικονομίας με το χρίσμα του Κώστα Σημίτη, να αυξήσει θεαματικά την ακίνητη περιουσία του. 

Σε αυτό το πλαίσιο θέτει υπό έρευνα όλες τις αγοροπωλησίες που πραγματοποίησε ο κ. Παπαντωνίου μαζί με τη σύζυγο του Σταυρούλα Κουράκου, από το 1998 έως σήμερα.

Σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα  Real News, αναφέρει ότι  το ενδιαφέρον της εισαγγελικής Αρχής εστιάζεται σε έξι ακίνητα.

Ειδικότερα:

Η πρώτη αγορά αφορά ένα ακίνητο στην κάτω Κηφισιά. Αρχικά αγοράστηκε το οικόπεδο 447 τ.μ. έναντι 40 εκατ. δραχμών και στη συνέχεια χτίστηκε εντός αυτού μια υπερπολυτελής βίλα 544 τ.μ., η οποία αποτελεί και τη μόνιμη κατοικία του ζεύγους Παπαντωνίου.

Η επόμενη αγορά έρχεται το 2002. Ο Γιάννος Παπαντωνίου αγοράζει ένα οικόπεδο 5,5 στρεμμάτων με μία ημιτελή κατοικία στη Σύρο. Το τίμημα άγγιξε τα όρια της αντικειμενικής αξίας και έφτασε τα 100.941 ευρώ.

Εν συνεχεία, κατασκεύασε εκεί μία επίσης υπερπολυτελή βίλα 224 τ.μ. που η αξίας της προ κρίσης άγγιζε τα 4 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο πουλήθηκε πέρισυ σε έναν Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία.

Το 2012 βγήκε προς πώληση το οικόπεδο που γειτνιάζει με αυτό της οικογένειας Παπαντωνίου. Αγοραστές τα δύο παιδιά της κ. Κουράκου ηλικίας 22 ετών και 24 ετών. Η αντικειμενική αξία του ακινήτου των 4,2 στρεμμάτων αγγίζει τα 75.000 ευρώ και αυτή είναι και η τιμή που ορίζεται για τη μεταβίβαση.

Εκτός από τα παραπάνω, στην ακίνητη περιουσία του πρώην υπουργού περιλαμβάνονται και 3 διαμερίσματα στην οδό Αμερικής στο Κολωνάκι.

Όσα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί θα συσχετιστούν με εκείνα που αναμένονται από την Ελβετία για τους 3 λογαριασμούς που η Εισαγγελία της Βέρνης εντόπισε στο πλαίσιο της δικής της έρευνας για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα με ελεγχόμενο τον Γιάννο Παπαντωνίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-4-2017 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Στενεύει ο «κλοιός» για τον Γιάννο Παπαντωνίου - Ασκούνται διώξεις για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»


Τελευταία Δικαστικά