Logo

Εισαγγελία Αρείου Πάγου: Εντολή έρευνας για τις δηλώσεις Σκουρλέτη για τον διαγωνισμό της ΔΕΗ



 
 

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ζήτησε τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης (έρευνας), για τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη για τον διαγωνισμό της ΔΕΗ, μετά τον σχετικό φάκελο που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου η Νέα Δημοκρατία.

Την κ. Δημητρίου, συγκεκριμένα, είχε επισκεφτεί ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να την ενημερώσει για τις πρόσφατες δηλώσεις-καταγγελίες του κ. Σκουρλέτη σχετικά με την πώληση της ΔΕΗ, ενώ της κατέθεσε και σχετικό φάκελο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μάλιστα,  ζήτησε από την κ. Δημητρίου «να πράξει τα δέοντα» και να καλέσει τον κ. Σκουρλέτη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Στο φάκελο που υπέβαλλε στον Άρειο Πάγο περιλαμβάνονταν οι σχετικές δηλώσεις ,όπου ο υπουργός Εσωτερικών αναφερόταν «σε ρεσάλτο στη δημόσια διοίκηση» και σε «βαποράκια συμφερόντων».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Υπουργός Εσωτερικών,Πανος Σκουρλέτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αποκάλεσε στημένο το διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση μέρους των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ.  Ο κ. Σκουρλέτης είχε πει πως ένας διαγωνισμός είναι στημένος όταν «σε αναγκάζουν να πουλάς σώνει και καλά μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2018». Είχε αναφέρει, επίσης, ότι στελέχη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία, κάνοντας λόγο για «βαποράκια συμφερόντων», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «δεν μπορεί να το αποδείξω αυτό, αλλά είναι πολιτική εκτίμηση».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-4-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά