Logo

Λαμία: Συγκλονιστική η κατάθεση της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στη δίκη Κορκονέα - Σαραλιώτη



 
 

Μετά από αλεπάλληλες διακοπές συνεχίστηκε την Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας η δίκη σε δεύτερο βαθμό των Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, των δύο αστυνομικών που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ δολοφονία, τον Δεκέμβριο του 2008, του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η διαδικασία διεξήχθη με ισχυρή αστυνομική παρουσία και χωρίς ακροατήριο, ενω στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η μητέρα του αδικοχαμένου μαθητή, Τζίνα Τσαλικιάν, η οποία επανέλαβε όσα και πρωτόδικα είχε καταθέσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας.

Η Τζίνα Τσαλικιάν, συγκεκριμένα, είπε ότι η παρουσία του παιδιού της στα Εξάρχεια εκείνη τη βραδιά ήταν συμπτωματική και βρέθηκε εκεί, λόγω της γιορτής του φίλου του, Νίκου Ρωμανού. Πρόσθεσε ότι ο Αλέξης  και οι φίλοι του δεν ήταν στην παρέα των παιδιών που συνεπλάκησαν λίγη ώρα πριν, με τους δύο αστυνομικούς, αλλά βρέθηκε από καθαρή ατυχία ανάμεσα στην παρέα και τους δύο αστυνομικούς και δέχθηκε τη σφαίρα στο ύψος της καρδιάς.

Επιπλέον, αναφερόμενη στα γεγονότα εκείνης της βραδιάς, η μάρτυρας είπε ότι συνέβησαν στο πλαίσιο ενός «οργανωμένου σχεδίου πολιτικής αποσταθεροποίησης», ενώ χαρακτήρισε «υποκριτική» την συγγνώμη του Επαμεινώνδα Κορκονέα και την στάση του γενικότερα.

Η δικηγόρος της οικογένειας Τσαλικιάν, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε δήλωσή της έκανε λόγο για την ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη με αμετάκλητη απόφαση, σε δεύτερο βαθμό, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «η απόδοση ευθυνών και η αποκάλυψη της αλήθειας είναι ιστορική ευθύνη της δικαιοσύνης». Επίσης, χαρακτήρισε τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008, ως «στυγνή δολοφονία» και ανέφερε την πρωτόδικη απόφαση, που επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας διέκοψε και πάλι την ακροαματική διαδικασία για τις 24 Μαΐου, πριν ακόμα υποβάλλουν ερωτήσεις οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-4-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά