Logo

Στον εισαγγελέα ο συλληφθείς για την ληστεία στη Γεωπονική



 
 

Ποινική δίωξη για διακεκριμένη ληστεία και κλοπή κατά συναυτουργία, οπλοφορία και απείθεια, ασκήθηκε σε βάρος του 25χρονου που συνελήφθη για την ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή εντός του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, κατά τον εφοδιασμό του ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, χθες το πρωί.

Το τελευταίο αδίκημα αφορά στην άρνησή του να δακτυλοσκοπηθεί.

Κατά τη μεταγωγή του κατηγορούμενους στον ανακριτή, κάποιοι από τους φίλους του κατηγορούμενου που είχαν συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια, φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης, επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτήριο των ανακριτών γραφείων απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 25χρονος είναι αδελφός κρατούμενου που είχε συλληφθεί το 2013 στη Νέα Φιλαδέλφεια, για συμμετοχή στις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και στον Φιλώτα Φλώρινας. Είχε, επίσης, κατηγορηθεί ως μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά αυτό δεν του καταλογίστηκε στο δικαστήριο.

Στο μεταξύ, η αστυνομία αναζητά τον δεύτερο ληστή που κατάφερε να διαφύγει χθες. Ένα όπλο που φέρεται να εγκατέλειψε ο καταζητούμενος μετά τη ληστεία, εντοπίστηκε από καθαρίστρια σε κάδο απορριμάτων εντός της Σχολής, μαζί με ένα τηλέφωνο.

Στην κατοχή του 25χρονου, που δεν έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές στο παρελθόν, βρέθηκε η μοναδική κασετίνα με τα χρήματα του ΑΤΜ που άρπαξαν οι δράστες από την χρηματαποστολή, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας στο εννιάρι πιστόλι, μάρκας «τοκάρεφ» που έφερε κατά τη σύλληψή του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-5-2017 από directNEWS.gr


 


Τελευταία Δικαστικά