Logo

Μυτιλήνη: Καταδικάστηκαν δύο γιατροί που χειρούργησαν 80χρονη σε λάθος πόδι και πέθανε



 
 

Ποινή φυλάκισης 24 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης σε δυο γιατρούς του νοσοκομείου της πόλης, που κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο 80χρονης.

Η ηλικιωμένη είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Μυτιλήνης στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 με διάγνωση ρωγμώδους κατάγματος στο δεξιό ισχίο. Ωστόσο, στις 3 Οκτωβρίου οι γιατροί της εγχείρησαν το αριστερό της πόδι! Όταν το λάθος διαπιστώθηκε, στις 6 Οκτωβρίου, τρεις μέρες δηλαδή μετά το πρώτο χειρουργείο η άτυχη ηλικιωμένη οδηγήθηκε ξανά στο χειρουργείο για δεύτερη επέμβαση και στις 3 Νοεμβρίου του 2011 εξέπνευσε.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ότι η ηλικιωμένη τις πρώτες ώρες που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο μέχρι την επέμβαση, παραπονιόταν για τους πόνους που είχε στο αριστερό πόδι, λόγω της οστεοαρθρίτιδας από την οποία ταλαιπωρείτο. Έτσι, της τοποθέτησαν ένα νάρθηκα από το γόνατο και κάτω, καθώς και βάρος για να την ανακουφίζει. Όταν λοιπόν μπήκε στο χειρουργείο οι γιατροί βασίστηκαν στο νάρθηκα που είχε στο αριστερό πόδι της, για να επιλέξουν ποιο είναι αυτό που έπρεπε να χειρουργήσουν και όχι στις ακτινογραφίες που έδειχναν το ρωγμώδες κάταγμα στο ισχίο του δεξιού ποδιού.

Οι γιατροί στις απολογίες τους παραδέχθηκαν το λάθος τους, ωστόσο ισχυρίστηκαν ότι ο θάνατος της 80χρονης δεν επήλθε εξαιτίας του διπλού χειρουργείου, αλλά λόγω της βεβαρημένης υγείας της.

Στην ίδια υπόθεση ήταν εμπλεκόμενοι και δύο νοσηλευτές, αλλά τελικά το Δικαστήριο τους αθώωσε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-5-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά