Logo

Με εισαγγελική εντολή οφθαλμίατρος εξέτασε τον κατηγορούμενο για βιασμό της φοιτήτριας στη Δάφνη



 
 

Η αναπηρία που επικαλείται ο 52χρονος Παναγιώτης Κοτζιλέλος διερευνάται στο πλαίσιο της ανάκρισης που διεξάγεται για την αρπαγή και το βιασμό της 20χρονης φοιτήτριας στο σπίτι του, στη Δάφνη. Συγκεκριμένα, με εισαγγελική εντολή οφθαλμίατρος μετέβη την Πέμπτη στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται ο 52χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος  δηλώνει τυφλός, και τον υπέβαλε σε πολύωρη εξέταση.

Η ιατρική εξέταση έγινε στο πλαίσιο της κατεπείγουσας έρευνας που έχει διατάξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, προκειμένου να ερευνηθεί αν είναι γνήσιο το πιστοποιητικό τυφλότητας που έχει εμφανίσει ο 52χρονος σε ανάρτηση του στα social media.

Ο κατηγορούμενος εξετάστηκε από τον οφθαλμίατρο που όρισε εισαγγελέας στο  νοσοκομείο των φυλακών και το ιατρικό πόρισμα που θα συνταχθεί θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ο Παναγιώτης Κοντζιλέλος επέστρεψε την Παρασκευή  στο κελί του την Ε' πτέρυγα των φυλακών  Κορυδαλλού την ώρα που ο πατέρας του προσκόμιζε στην 11η τακτική ανακρίτρια τα ιατρικά έγγραφα που ο γιος του δεν είχε κατά τη διάρκεια της απολογίας του και τα οποία  που κατά τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου πιστοποιούν την αναπηρία του σε ποσοστό 95%.

Ο πατέρας του κατηγορούμενου παρέμεινε στο γραφείο της δικαστικής λειτουργού για περίπου μια ώρα και κλήθηκε να καταθέσει όσα γνωρίζει για τον γιο του. Μαζί με το πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ- εκδόθηκε το 2015 – το οποίο καταγράφει ποσοστό τυφλότητας 95% ο ηλικιωμένος άνδρας παρέδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες και βεβαίωση της Διεύθυνσης Ιατρικής Αξιολόγησης η οποία, σύμφωνα με όσα λέει, πιστοποιεί την γνησιότητα του επίμαχου εγγράφου.

Ο Λευτέρης Ειρηνάκης, συνήγορος υπεράσπισης του 52χρονου, δήλωσε: «Αυτό το έγγραφο αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις του δικαιώματος του κατηγορουμένου για αίτημα αποφυλάκισης». Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες διευκρινήσεις για τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος προτίθεται να ζητήσει την αποφυλάκιση του με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι εκτός από το ιατρικό πόρισμα, κρίσιμα για την εξέλιξη της ανάκρισης θεωρούνται και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τον έλεγχο του υλικού που έχουν καταγράψει οι κάμερες στο σπίτι –κολαστήριο τα οποία αναμένεται τα οποία είτε θα επιβεβαιώσουν είτε θα διαψεύσουν οριστικά τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορούμενου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-5-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά