Logo

Ενοχή του Τάσου Θεοφίλου για τη ληστεία στην Πάρο ως μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς ζητά η εισαγγελέας



 
 

Η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό τον Τάσο Θεοφίλου για την υπόθεση της ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάρο κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας οδηγός ταξί που προσπάθησε να σταματήσει τους δράστες, πρότεινε τη Δευτέρα την ενοχή του κατηγορουμένου 

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός  ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχο τον Τάσο Θεοφίλου και για τα αδικήματα για τα οποία είχε αθωωθεί πρωτοδίκως, Πρότεινε, δηλαδή, την ενοχή για συγκρότηση και ένταξη τρομοκρατικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κατασκευή - προμήθεια - κατοχή εκρηκτικών υλών και διακεκριμένη κατοχή όπλων.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το δικαστήριο του πρώτου βαθμού είχε επιβάλει κάθειρξη 25 ετών στον Τάσο θεοφίλου κρίνοντάς τον ένοχο για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, και ληστεία, ενώ τον είχε απαλλάξει από την κατηγορία της συγκρότητσης και ένταξης στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», κρίνοντας ότι δεν ήταν άμεσος αυτουργός στην ανθρωποκτονία. 

Κατά την εισαγγελέα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Τάσος Θεοφίλου  υπήρξε μέλος της οργάνωσης και διέπραξε, με άγνωστους για τη Δικαιοσύνη συνεργούς, τη ληστεία της τράπεζας, με απολογισμό έναν νεκρό.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος - που ενεπλάκη στην υπόθεση από ένα καπέλο που βρέθηκε αργότερα και το οποίο κατά το κατηγορητήριο έφερε στοιχεία DNA του Τ. Θεοφίλου -  έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται λέγοντας: «Διέπραξα ένα αδίκημα το οποίο περικλείει όλα τα αδικήματα, είμαι αναρχικός».

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση ο  κατηγορούμενος έκανε έφεση υπέρ της πλήρους απαλλαγής του από τις κατηγορίες. Παράλληλα έφεση υπέρ του Νόμου έκανε και ο εισαγγελέας έτσι τώρα ο Τ. Θεοφίλου κινδυνεύει να καταδικαστεί ακόμα και για τα αδικήματα που είχε πρωτοδίκως αθωωθεί.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-5-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά