Logo

Ισόβια στον 57χρονο που σκότωσε με 16 μαχαιριές την εν διαστάσει σύζυγό του έξω από το «Αττικό»



 
 

Ένοχο χωρίς κανένα ελαφρυντικό έκρινε τη Δευτέρα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήρο τον Αργύρη Δημητρίου για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του Σοφίας Ανθοπούλου. Το φονικό είχε διαπραχθεί τον Απρίλιο του 2016 έξω από το νοσοκομείο «Αττικό», όπου ο 57χρονος κατηγορούμενος τραυμάτισε θανάσιμα με δεκαέξι μαχαιριές το 54χρονο θύμα. 

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ισόβια κάθειρξη και 2 έτη φυλάκισης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο 57χρονος, που είναι κρατούμενος και εκπροσωπήθηκε στη δίκη από τους δικηγόρους του, φέρεται ότι στις 7 Απριλίου 2016 να παρακολούθησε την 54χρονη εν διαστάσει σύζυγό του που ειχε πάει για επίσκεψη στο νοσοκομείο «Αττικό».  Κατά το κατηγορητήριο, της ζήτησε  να τον ακολουθήσει στο αυτοκίνητο του, την κλείδωσε και ακολούθησε διαπληκτισμός που κατέληξε στον φόνο μπροστά στα μάτια δεκάδων πολιτών που βρίσκονταν έξω από το νοσοκομείο εκείνη την ώρα.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστηριο κατά πλειοψηφία - μειοψήφισε ένας ένορκος - δεν αναγνώρισε μειωμένο καταλογισμό στον κατηγορούμενο, αλλά, αντιθέτως, υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία στην αγόρευσή της υποστήριξε ότι ο 57χρονος  είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα. 

Μάλιστα η εισαγγελική λειτουργός ανέερε πως από τα πραγματικά περιστατικά δεν προκύπτει πλήρης διατάραξη των πνευματικών λειτουργιών του Αργύρη Δημητρίου. Κατά την άποψη της εισαγγελέως το έγκλημα οφείλεται στο γεγονός  πως ο 57χρονος, ο οποίος ήταν άνθρωπος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, βίωνε μία αίσθηση απώλειας όταν υπέστη αιφνίδια οικονομική πτώση και η σύζυγός του θέλησε να «απεξαρτηθεί από αυτόν», να συνεισφέρει και η ίδια στην οικογένειά της, αλλά και να φροντίσει «την κοινωνική και επιστημονική της εξέλιξη».

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί, ότι ο ψυχίατρος, που είχε διορίστεί  από τον ανακριτή ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση, είπε καταθέτοντας ότι ο Αργύρης Δημητρίου την  περίοδο που έγινε η δολοφονία  βρισκόταν σε κρίση και ότι πάσχει από ένα μείγμα σχιζοφρένειας και βαριάς κατάθλιψης. Αντίθετα, η φίλη του θύματος ισχυρίστηκε καταθέτοντας ότι ο 57χρονος δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει κανένα ψυχολογικό πρόβλημα, ενώ ανέφερε ότι είχε εξωσυζυγική σχέση.

Η μάρτυρας υποστήριξε ακόμη, ότι η φίλη της «δεν ήθελε να γυρίσει πίσω. Εγώ πιστεύω ότι όσο έβλεπε αυτός την Σοφία να προοδεύει, να σπουδάζει, να ανεβαίνει κοινωνικά και αυτός να πέφτει οικονομικά, δεν το άντεχε. Ξέρω ότι τον τελευταίο καιρό της είχε πει στο τηλέφωνο: θα σε σκοτώσω και θα σκοτωθώ».Ι

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-5-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά