Logo

Νέα καταδίκη για έλλειμμα 700.000 ευρώ δύο πρώην στελέχών του Δήμου Κιλκίς - Αθωώθηκε ο πρώην δήμαρχος, Δ. Τερζίδης



 
 

Καταδικάστηκαν εκ νέου η πρώην διευθύντρια των δημοτικών παιδικών σταθμών Κιλκίς και ο πρώην πρόεδρος του νομικού προσώπου, οι οποίοι παραμένουν στις φυλακές για να εκτίσουν την ποινή που τους επιβλήθηκε για το έλλειμμα των, περίπου, 700.000 ευρώ στα ταμεία που αποκαλύφθηκε κατά την περίοδο 2007-2010.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που εκδίκασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, τους έκρινε εκ νέου ενόχους και επέβαλε καθείρξεις στην πρώτη 10 ετών και στον δεύτερο 7 ετών -ποινές που είναι μειωμένες σε σχέση με το πρωτόδικο δικαστήριο (τον περασμένο Ιούνιο), όταν είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 14 ετών ο καθένας.

Το ίδιο δικαστήριο επέβαλε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή, ακόμη έναν πρόεδρο του νομικού προσώπου, που πρωτοδίκως είχε κατδικαστεί σε κάθειρξη πέντε ετών και είχε αφεθεί ελεύθερος εν όψει του Εφετείου, ενώ αθώωσε τον πρώην δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Τερζίδη και έναν δημοτικό υπάλληλο. Οι δύο τελευταίοι είχαν τιμωρηθεί στο πρωτόδικο δικαστήριο σε φυλάκισηι 6 ετών και φυλάκιση 2,5 ετών, αντιστοίχως.

Η υπόθεση της κακοδιαχείρισης στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κιλκίς άρχισε να ερευνάται το 2010 από τον ίδιο τον δήμαρχο, όταν διαπίστωσε πως το νομικό πρόσωπο των σταθμών δεν παρέδιδε ισολογισμούς. Η έρευνα αποκάλυψε μία σειρά από οικονομικές ατασθαλίες, ενώ η «τρύπα» στα ταμεία προερχόταν από τροφεία των γονιών (και είχαν προορισμό την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και τις εισφορές των εργαζομένων) και έξοδα που δεν καταβάλλονταν σε προμηθευτές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-5-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά