Logo

Στέλνουν στην ...Καλαμάτα την Εισαγγελέα που κάνει την έρευνα για το "Noor 1"!



 
 

Φαίνεται πως έφερε αποτέλεσμα η ασφυκτική ...πίεση από μερίδα των media προς τους ανθρώπους που διενεργούν έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στη διακίνηση 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο "Noor 1".

Η Εισαγγελέας που έχει αναλάβει την έρευνα και βρέθηκε στο επίκεντρο των καταγγελιών ισοβίτη και μερίδας Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, πήρε προαγωγή αλλά και μετάθεση από τα δικαστήρια του Πειραιά σε αυτά της ...Καλαμάτας πριν ολοκληρώσει την τριπλή έρευνα που όπως αποκάλυψε χθες το directnews.gr είναι σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες (διαβάστε σχετικά εδώ).

Πρόκειται για την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα η οποία πήρε προαγωγή ως Αντεισαγγελέας Εφετών και μετατίθεται στην Εισαγγελία Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει να υλοποιηθεί η προαγωγή της στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, όπου υπήρχαν δύο κενές θέσεις και θα μπορούσε να εποπτεύει την έρευνα που είναι σε εξέλιξη για το "Noor 1".

Μάλιστα μόλις την περασμένη εβδομάδα έδωσε εντολή στην Οικονομική Αστυνομία και έγινε έρευνα στις επιχειρήσεις του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη στον Πειραιά.

Κατά ...σύμπτωση, πάντως, λίγες ώρες μετά την εντολή για την έρευνα στις επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη, συνεδρίασε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο απέρριψε το αίτημα της κυρίας Τζίβα η οποία μέχρι το Σεπτέμβριο θα πρέπει να μετακινηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Καλαμάτας, ανεξαρτήτως αν είναι σε εξέλιξη η έρευνα της για το "Noor 1"!

Η απόρριψη του αιτήματος της κυρίας Τζίβα να μετακινηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά και όχι Καλαμάτας, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά...

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν πώς θα μπορούσε να γίνει δεκτό το αίτημα της από τον Άρειο Πάγο για δύο λόγους:

- Υπήρχαν δύο κενές θέσεις στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά. Μάλιστα στη συγκεκριμένη εισαγγελική αρχή υπηρετούν ήδη δύο πρώην προϊστάμενοι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά οι οποίοι γνωρίζουν τις υποθέσεις που είναι σε εξέλιξη στον πρώτο βαθμό και μπορούν να τις εποπτεύουν.

- Υπήρχε αίτημα αμοιβαίας μετακίνησης άλλου εισαγγελικού λειτουργού στην Εισαγγελία Εφετών Καλαμάτας στη θέση της κυρίας Τζίβα ώστε να καλυφτεί η κενή θέση στη Μεσσηνία. Όμως απορρίφθηκε και αυτό το αίτημα.

Φυσικά ο Άρειος Πάγος δεν επηρεάστηκε από τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες από συγκεκριμένα media, ούτε από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σε βάρος της Εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα, ο καταδικασμένος σε ισόβια σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση του "Noor 1" Ευθύμιος Γιαννουσάκης.

Απλά κατά ...διαβολική και μόνο σύμπτωση η Εισαγγελέας που ήταν επικεφαλής των ερευνών, πρέπει να μετακινηθεί στην ...Καλαμάτα.

Έτσι έκρινε ο Άρειος Πάγος, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για την ενέργεια αυτή...

*Του Βασίλη Τζήμτσου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-6-2017από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά