Logo

Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών καταδικάστηκε ο δήμαρχος Ελαφονήσου



 
 

Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ο δήμαρχος Ελαφονήσου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Η υπόθεση αφορούσε 14 επίδικα συμβόλαια με τα οποία πωλήθηκαν παράνομα εκτάσεις του δημοσίου στην περιοχή της Ελαφονήσου. Επίσης, εκκρεμούν κι άλλες δικογραφίες για οικοπεδοποίηση στην Ελαφόνησο, οι οποίες αφορούν περίπου 130 συμβόλαια, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10 ετών.

Το ίδιο Δικαστήριο έκρινε ενόχους έναν συμβολαιογράφος, όπως και άλλα 13 άτομα που κάθονταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Στον συμβολαιογράφο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών, ενώ η ίδια ποινή επιβλήθηκε και σε μία γυναίκα κατηγορούμενη. Επίσης, ποινή κάθειρξης 15 ετών επιβλήθηκε σε έναν ακόμη κατηγορούμενο, ενώ άλλοι 11 καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη 12 ετών. Ας σημειωθεί ότι το δικαστήριο αναγνώρισε σε όλους τους καταδικασθέντες το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Τέλος, το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των κατηγορουμένων, οι ποινές να έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Ακόμη, σε όλους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι εμφάνισης, κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Επίσης, στον δήμαρχο και σε έναν ακόμη κατηγορούμενο, επεβλήθη χρηματική εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-6-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά