Logo

Στη φυλακή παραμένει ο Αριστείδης Φλώρος για την υπόθεση της Energa



 
 

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων (Τμήμα Αναστολών) απέρριψε την αίτηση που είχε υποβάλει ο καταδικαστείς για το σκάνδαλο Εnerga - Hellas Power, Αριστείδης Φλώρος, για διακοπή της κράτησής του μέχρι την επανάληψη της δίκης στο δευτεροβάθμιο Δικαστήριο.

Ο Αρ. Φλώρος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 21 ετών και κρατείται στο ψυχιατρικό κατάστημα των φυλακών Κορυδαλλού.

Όπως υποστήριξαν οι συνήγοροί του, ο πελάτης τους πάσχει από καταθλιπτική διαταραχή και αυτοκτονικό ιδεασμό. "Έχει ένα αίσθημα απόσυρσης από τη μάχη του, παραίτησης, παραληρηματικής ιδέας ότι το κράτος δεν τον ακούει. Βρίσκεται σε ένα δύσκολο ψυχολογικό σημείο".

Ως μάρτυρας εξετάστηκε ο ψυχίατρος των φυλακών Απόστολος Τσιάμης, ο οποίος κατέθεσε πως ο Αρ. Φλώρος έχει "αρνητικές σκέψεις και προθέσεις" και νοσηλεύεται στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού, "έχει έντονο το αίσθημα απολυτότητας και νιώθει ότι διώκεται για να διώκεται" υποστήριξε ο γιατρός και πρόσθεσε πως "κρατείται στο ισόγειο λόγω σκέψεων αυτοκτονικών τάσεων".

Αντίθετα το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση για διακοπή εκτέλεσης ποινής της Μαρίας Σκλαβάκη, η οποία είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως για την ίδια υπόθεση σε ποινή κάθειρξης 7 ετών.

Όπως υποστήριξε η ίδια στο Δικαστήριο, έχει άμεση ανάγκη από την παρουσία η μητέρα της η οποία πάσχει από ψυχιατρική ασθένεια με αποτέλεσμα, όπως είπε, να καταχράζεται την καλοσύνη συγγενή της.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-7-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά