Logo

Νέα αναίρεση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της απαλλαγής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου



 
 

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, άσκησε αναίρεση κατά του βουλεύματος με το οποίο απαλλάχθηκε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου από το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, το οποίο αφορούσε τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείματος το 2009, προκειμένου η χώρα να μπει στα μνημόνια. Πρόκειται για τη  δεύτερη αναίρεση που ασκείται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε την αναίρεση εντοπίζοντας στο επίμαχο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών νομικούς λόγους, για τους οποίους και εισηγείται την επανεξέταση της υπόθεσης. από το Συμβούλιο Εφετών. 

Τώρα το λόγο για το αν θα αναιρεθεί ή όχι το επίμαχο βούλευμα τον έχει το  Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργίου δικάζεται, ήδη, για παράβαση καθήκοντος η οποία αφορά παραβάσεις, που αποδίδονται στον ίδιο από πρώην μέλη της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τις οποίες δεν συγκαλούσε ως όφειλε, τη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ ενώ διατήρησε παράλληλα με τη θέση του ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και αυτή που είχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-7-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά