Logo

Στο εδώλιο ως αρχηγοί της «μαφίας των φυλακών» οι Παναγιώτης Βλαστός και Γιάννης Σκαφτούρος [έγγραφο]



 
 

Το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά με το υπ' αριθμ. 69/2017 βούλευμά του παραπέμει σε δίκη συνολικά 26 άτομα για την υπόθεση της αποκαλούμενης «Greek Mafia», ή αλλιώς «μαφία των φυλακών» της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε συντεταγμένα, με εντολές μέσα από τα σωφρονιστικά καταστήματα, διαπράτοντας εκβιάσεις, εκρήξεις και απόπειρες ανθρωποκτονίας. 

Σύμφωνα με την κρίση των μελών του δικαστικού συμβουλίου αρχηγοί της οργάνωσης είναι οι βαρυποινίτες, Παναγιώτης Βλαστός και Γιάννης Σκαφτούρος.  Οι δικαστές, παράλληλα, απαλλάσσουν από τις κατηγορίες, τον Βασίλη Στεφανάκο και τον πρώην υπουργό, Άκη Τσοχατζόπουλο. 

Το παραπεμπτικό βούλευμα  του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά εκδίδεται δυόμισι χρόνια μετά το σχηματισμό της δικογραφίας για την υπόθεση από το τμήμα δίωξης εκβιαστών. Μέσα στις 460 σελίδες σελίδες του οι δικαστές  περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης..

Σύμφωνα με το βούλευμα οι Βλαστός και Σκαφτούρος: διηύθυναν την ομάδα  αυτή με πειθώ και πειθαρχία και κατηύθυναν συντεταγμένα τα μέλη της στη συστηματική τέλεση αξιόποινων πράξεων, κυρίως εκρήξεων, εκβιάσεων, αλλά και στην προμήθεια εκρηκτικών υλών και όπλων, που ήταν απαραίτητα για την υλοποίηση της εγκληματικής δράσης τους.

Συγκεκριμένα, στο  βούλευμα περιγράφονται με ακρίβεια τα στοιχεία για τους εκβιασμούς, τις εκρήξεις σε σπίτια δικαστικών και υψηλόβαθμου στελέχους υπουργείου και τις απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Σκοπός των κατηγορουμένων-μελών της οργάνωσης, σύμφωνα με τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, ήταν η συνεχής διάπραξη απεριορίστου αριθμού επιλεγμένων μορφών εγκλημάτων με αυξημένη απαξία και αντικοινωνικότητα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-7-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά