Logo

Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους ο Ανδρέας Μαρτίνης



 
 

Ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης, αποφυλακίστηκε με διάταξη του ανακριτή κατά της διαφθοράς Ν. Τσιρώνη μετά από 15 μήνες προσωρινής κράτησης.

Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο κ. Μαρτίνης φαίνεται πως "βάρυναν" στην κρίση του ανακριτή, ο οποίος αντικατέστησε την προσωριή κράτηση του κατηγορουμένου με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης του δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας του. 

Η σχετική αίτηση αποφυλάκισης είχε κατεθεί από την υπεράσπιση του κ. Μαρτίνη στις 31 Ιουλίου 2017, αμέσως μετά την συμπληρωματική του απολογία για τις δύο υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται. 

Στην αίτηση ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν επικαλείτο τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τα οποία πιστοποιούνταν και από έγγραφα του ΚΕΠΑ, που αναφέρουν πως έχει αναπηρία άνω του 75%.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης έχει κριθεί προφυλακιστέος δύο φορές καθώς κατηγορείται για υπόθεση δωροδοκίας από την Hospitalia International και για απιστία στην υπηρεσία για την νοσηλεία στο «Ερρίκος Ντυνάν» γνωστών πολιτικών, ανθρώπων των ΜΜΕ και άλλων, με «ασύμφορες» εκπτώσεις κόστους ή και εντελώς δωρεάν, πράξεις  που φέρεται να ζημίωσαν το Ίδρυμα με 1,75 εκατομμύρια ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τα εκατομμύρια με τα οποία φέρεται πως είχε δωροδοκηθεί από την εταιρία «Hospitalia International», είναι νόμιμα και προέρχονταν από περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-8-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά