Logo

Εισαγγελέας «δείχνει» εδώλιο σε Χριστοφοράκο και άλλους 17 για το σκάνδαλο του C4I



 
 

Με νέα πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ο εισαγγελέας Εφετών, Στέλιος Κωσταρέλλος, ζητά  να παραπεμφθούν σε δίκη ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και  άλλα 17 άτομα  για την υπόθεση της προμήθειας του συστήματος ασφάλειας C4I, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, έργο που είχε ανατεθεί στην κοινοπραξία SAICTEAM, με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens.

Ο κ. Κωσταρέλλος πριν, περίπου, ένα χρόνο είχε προτείνει την απαλλαγή του Μιχάλη Χριστοφοράκου τόσο για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας για το οποίο τώρα προτείνει την παραπομπή του, όσο και για την πράξη της απάτης.

Ωστόσο, το Μάιο του 2016 το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με ένα βούλευμα «καταπέλτη» για το ρόλο του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην υπόθεση διέταξε τη διενέργεια περαιτέρω ανάκρισης προκειμένου να απαγγελθούν στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Ελλάς οι κατηγορίες της ενεργητικής δωροδοκίας, της ηθικής αυτουργίας σε απιστία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της νέας ανακριτικής διαδικασίας η δικογραφία χρεώθηκε ξανά στον κ. Κωσταρέλλο, ο οποίος αυτή τη φορά επισημαίνει πως προκύπτουν ενδείξεις ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος μαζί με τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, Ράιχαντ Σίκατζεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους - έως τώρα - δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I.

Ωστόσο εξακολουθεί να θεωρεί ότι δεν πρέπει να γίνει κατηγορία κατά του Χριστοφοράκου και του πρώην στελέχους της Siemens, Διον. Δενδρινού για απάτη και εγκληματική οργάνωση καθώς και για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου, όπως και τα , επίσης, στελέχη της Siemens, Grant Lawrsnce Clark, Russell Michael Maghew.

Ο εισαγγελέας αναφορικά με το Μιχ. Χριστοφοράκο ζητά να καταργηθούν τα δύο εντάλματα σύλληψης, που είχαν εκδοθεί εις βάρος του, το 2009 καθώς στηρίζονταν στην κατηγορία της απάτης που του είχε απαγγελθεί. Συμπληρώνει, πάντως, ότι θα πρέπει να διατηρηθεί για τον κ Χριστοφοράκο η ισχύς νέου εντάλματος αλλά και για τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, Ράιχαντ Σίκατζεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ

Παράλληλα για τον ίδιο λόγο  - απαλλαγή  από το αδίκημα της απάτης – προτείνει να αρθεί η κατασχεση περιουσιακών στοιχείων που είχε επιβληθεί στον Διονύση Δενδρινό και να αντικατασταθούν οι περιοριστικοί όροι που του έχουν τεθεί με εγγύηση 250.000 ευρώ, όπως και στους Grant Lawrsnce Clark και Russell Michael Maghew αλλά και να μην γίνει κατηγορία κατά των Ελευθέριου Λώλου, Γεράσιμου Βασιλάτου, Παναγιώτη Αναστόπουλουυ, Ιωάννη Πετρόπουλου και Παναγιωτη Μέρτη για απιστία σε βάρος του δημοσίου, παθητική δωροδοκία και σύσταση εγκληματικής οργάνωση.

Προτείνει τέλος να απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα στους Γεώργιο Καραμάνη, Εμμανουήλ Βαρδάκη, Ελευθέριο Λώλο, Γεράσιμο Βασιλάτο, Παναγιώτη Αναστόπουλο, Ιωάννη Πετρόπουλο, Παναγιωτη Μέρτη

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι τα 18 άτομα για τα οποία ο κ Κωσταρέλλος προτείνει να παραπεμφθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για να δικαστούν για επιμέρους αδικήματα είναι οι:

1.Μιχάλης Χριστοφοράκος,

2. Michael Kutshenreufpr,

3. Reinhard Siekacek,

4.Διονύσης Δενδρινός,

5. Grant Lawrsnce Clark,

6.Russell Michael Maghew,

7.Αλέξανδρος Λέτσας,

8. Γιωργος Καλδής,

9. Σάββας Γιαννακάκης,

10. Αθανάσιος Ράμμος,

11. Βασίλειος Τυρογαλάς,

12. Γεωργιος Καραμανης,

13. Εμμανουήλ Βαρδάκης

14. Ελευθέριος Λώλος,

15.Γεράσιμος Βασιλάτος,

16.Παναγιώτης Αναστόπουλος,

17.Ιωάννης Πετρόπουλος,

18. Παναγιωτης Μέρτης

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος που δεν εμφανίστηκε ενώπιον των ελληνικών αρχών για να απολογηθεί, έχει διαφύγει στη Γερμανία, όπου πλέον ζει και κυκλοφορεί ελεύθερος...

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-8-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά