Logo

Εισαγγελική έρευνα για καθύβριση θρησκεύματος μετά από καταγγελία σε βάρος της επικεφαλής του ΕΟΠΠΕΠ



 
 

Προκαταρκτική εξέταση (έρευνα) διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, με αφορμή καταγγελία σε βάρος της διευθύνουσας συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ  σύμφωνα με την οποία φέρεται να πέταξε την εικόνα της Παναγιάς στα σκουπίδια, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου. 

Η εισαγγελική έρευνα θα διεξαχθεί  προκειμένου να διαπιστωθεί πρωτίστως η βασιμότητα των καταγγελλομένων και στη συνέχεια εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως καθύβριση θρησκεύματος και τυχόν άλλα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.  

Σύμφωνα με καταγγελία, που είδε το φως της δημοσιότητας, η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, φέρεται να έχει προχωρήσει σε έναν ιδιότυπο «διωγμό» κάθε θρησκευτικού συμβόλου από την υπηρεσία της. 

Συγκεκριμένα, με βάση έγγραφη καταγγελία εργαζομένου στον ΕΟΠΠΕΠ, η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού, που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,  όχι μόνο πέταξε την εικόνα της Παναγίας στον κάλαθο των αχρήστων αλλά φέρεται να απείλησε εργαζόμενη, τραβώντας από το λαιμό της το σταυρό που φορούσε, καλώντας παράλληλο το προσωπικό να απομακρύνει όλα τα θρησκευτικά σύμβολα. 

Από τη πλευρά της διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού αρνείται όσα της αποδίδονται, κάνοντας λόγο για στοχοποίησή της με στόχο την απαξίωση του έργου της για το διοικητικό εξορθολογισμό και την οικονομική βιωσιμότητα του Οργανισμού. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-8-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά