Logo

Εισαγγελέας προτείνει παραπομπή σε δίκη των δημοσιογράφων Μουσσά και Φράγκου για την υπόθεση των εκβιασμών



 
 

Η εισαγγελέας Εφετών, Βασιλική Κρίνα, προτείνει να παραπεμφθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας οι δημοσιογράφοι, Παναγιώτης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκου για την υπόθεση των εκβιασμών δημόσιων επιχειρήσεων και φορέων, που αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2016.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός ζητά από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας να παραπέμψει στο ακροατήριο τους δύο δημοσιογράφους για τα κακουργήματα της κατ εξακολούθηση απόπειρας διακεκριμένης εκβίασης και της ενεργητικής δωροδοκίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και για το πλημμέλημα της διακεκριμένης συμμορίας. 

Παράλληλα, η κ. Κρίνα προτείνει τη διατήρηση  της ισχύος των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στους δύο δημοσιογράφους, δηλαδή, της απαγόρευσης εξόδους από τη χώρα και της εμφάνισής τους στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους, το πρώτο 5νθήμερο κάθε μήνα, μέχρι την οριστική εκδίκαση, της υποθεσής τους. 

Επίσης, με την εισαγγελική πρόταση ζητείται να παύσει η  ποινική δίωξη λόγω θανάτου του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολις» Παναγιώτη Μαυρίκου ο οποίος έχασε τη ζωή του, τον Ιούνιο του 2016, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε στην Αττική οδό ανεφλέγη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι σήμερα συνθήκες.

Υπενθυμίζεται, ότι η υπόθεση των εκβιαστών είχε αποκαλυφθεί μετά την καταγγελία γυναίκας, στελέχους της ΕΥΔΑΠ, η οποία φέρεται να εκβιαζόταν από τα μέλη του κυκλώματος για να τους παραχωρηθεί διαφήμιση. Τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή μη των δύο κατηγορουμένων δημοσιογράφων σε δίκη τον έχει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα αποφανθεί στο προσεχές διάστημα με σχετικό βούλευμά του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-9-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά