Logo

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, σε Πεκίνο και Παρίσι



 
 

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και δύο συνάδελφοί της, οι Δημήτρης Μητρουλιάς και Παρασκευάς Αδάμης, αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας, αντίστοιχα, της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, ετοιμάζουν βαλίτσες για την Κίνα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε παγκόσμιο συνέδριο εισαγγελικών λειτουργών που θα διεξαχθεί  στο Πεκίνο.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν εισαγγελείς από τουλάχιστον 40 χώρες του κόσμου και επί τέσσερεις ημέρες θα ανταλλάσουν απόψεις και τεχνογνωσία, για αδικήματα όπως το οργανωμένο έγκλημα, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η φοροδιαφυγή, το ηλεκτρονικό έγκλημα, η πορνογραφία κλπ.

Η ελληνική συμμετοχή φέτος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, επειδή, όπως σημειώνει το dikografies.blogspot.gr,   η χώρα μας έχει θέσει υποψηφιότητα, για να είναι η διοργανώτρια του συνεδρίου το 2019. Επίπλέον μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου θα υπογραφεί από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον Γενικό Εισαγγελέα της Κινας  μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των εισαγγελικών λειτουργών των δύο χωρών.

Η κ. Δημητρίου, μόλις επιστρέψει από την Κίνα,  θα αναχωρήσει στις 20 Σεπτεμβρίου για Παρίσι. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αυτή τη φορά θα ηγείται 15μελούς κλιμακίου εισαγγελικών λειτουργών που θα έχει συνεργασία με τις γαλλικές εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές για το οργανωμένο έγκλημα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-9-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά