Logo

Απολογήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος για τους στημένους αγώνες



 
 

«Πολιτική» χαρακτήρισε τη δίωξή του για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» στο ποδόσφαιρο το 2011 ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και δήμαρχος σε αργία του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος απολογείται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατά τη δικογραφία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε χειραγώγηση συγκεκριμένων ματς, αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι παίζει στοίχημα όπως πολλοί Έλληνες, αλλά δεν στήνει αγώνες.

«Ήταν μία πολιτική δίωξη, ένα καλοστημένο σόου, διότι ήθελαν να απροσανατολίσουν Έλληνες πολίτες» τόνισε ο Μπέος, ο οποίος αντικρούοντας το βασικό αδίκημα που αντιμετωπίζει για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης είπε ότι είναι πατέρας πέντε παιδιών, ένας άνθρωπος που πιστεύει στον Θεό, αλλά και που πήγε μετανάστης στην Αμερική για να βρει την τύχη του.

Ο Μπέος επισήμανε πως η υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά από ανώνυμη καταγγελία, η οποία δεν αφορούσε τον ίδιο και ότι το όνομά του προστέθηκε αργότερα στην υπόθεση λόγω «επιχειρηματικών συμφερόντων».

Ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας αμφισβήτησε, επίσης, τόσο τις κατηγορίες που του αποδίδονται, όσο και την αυτόφωρη διαδικασία που ακολουθήθηκε λέγοντας: «Ήταν μία περίεργη διαδικασία, δεν μου δόθηκε η δυνατότητα ούτε καν να απολογηθώ. Θα υπενθυμίσω ότι γνώριζα ότι παρακολουθούν το τηλέφωνό μου, προκύπτει από συνομιλία αυτό με συνεργάτη μου. Για αυτές τις άκυρες συνομιλίες (σσ δεν έχουν γίνει δεκτές από το δικαστήριο) εγώ πήγα φυλακή. Κατείχα αριθμό με διεύθυνση στο όνομά μου. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα τηλέφωνα Πακιστανών ή Ινδών. Αυτές οι συνομιλίες είναι άκυρες και επιλεκτικές. Από αυτές τις συνομιλίες, καφενειακου επιπέδου, δημιούργησαν κατηγορίες. Καταργήθηκε το Σύνταγμα στη χώρα μας; Ποιος μπορεί να μου απαγορέψει να έχω ελευθερία έκφρασης και λόγου. Σήμερα αν πω ότι αύριο θα αποπειραθώ να δολοφόνησω τον Τσίπρα, μακριά από μένα ή θα κάνω διακίνηση ναρκωτικών είναι γεγονός αυτό;».

Αναρωτήθηκε, επίσης, ο κατηγορούμενος για το αδίκημα της δωροδοκίας που του αποδίδεται: «Ερωτώ. Κάποιες από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζω είναι απειλή, δωροδοκία κ.ά. Ποιον δωροδόκησα; Πού; Κατηγορείται ένας άνθρωπος ότι δωροδόκησε φάντασμα; Τα δημοσιογραφικά σκουπίδια έκαναν εγκληματικά λάθη... Τους βόλευε ο χαρακτήρας μου, ναι είμαι εκρηκτικός, δεν δικάζομαι για αυτό όμως. Έγιναν εγκληματικά λάθη. Με έβγαλαν σε αργία με αντισυνταγματικό νόμο». «Χρησιμοποίησαν συνομιλίες δύο ορκισμένων εχθρών μου, του Πατέρα και του Ψωμιάδη», συμπλήρωσε».

Η διαδικασία συνεχίζεται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-9-2017 από directNEWS.gr πηγή:ΑΜΠΕ


Τελευταία Δικαστικά