Logo

Χίος: Καταδικάστηκαν οι δύο Τούρκοι επίδοξοι ληστές τραπεζών - Θα διέφευγαν στον Τσεσμέ με jet ski [φωτο]



 
 

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου έκρινε ενόχους, την Παρασκευή, τους δύο δίδυμους Τούρκους για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παράνομης εισόδου, της οπλοφορίας, της σύστασης συμμορίας και της αντίστασης, όπως αυτά περιγράφονται στο κατηγορητήριο. 

Συγκεκριμένα, στον ένα εκ των δύο επέβαλε  ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών, καθώς και χρηματικό πρόστιμο 3.500 ευρώ. Στον αδερφό του, που καταδικάστηκε και για αντίσταση αφού επιχείρησε να δραπετεύσει από το Λιμεναρχείο, επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 3 μηνών, και χρηματικό πρόστιμο 3.500 ευρώ, ενώ για να αφεθεί ελεύθερος πρέπει να καταβάλει το επιπλέον ποσό τον 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, απεδείχθη ότι οι δύο Τούρκοι είχαν σχεδιάσει με λεπτομέρειες τη ληστεία τραπεζικού καταστήματος στην πόλη της Χίου. Όπως αποδείχθηκε είχαν σε κινητό τηλέφωνο φωτογραφίες από το εσωτερικό του και τον περιβάλλοντα χώρο του καταστήματος, χάρτες όπου φαινόταν η διαδρομή που θα ακολουθούσαν,.

Αποδείχθηκε, επίσης, ότι τα δύο αδέρφια  είχαν προγραμματίσει την κάθε τους κίνηση και την διαφυγή τους στο Τσεσμέ της Τουρκίας με το τζετ σκι, με το οποίο είχαν έρθει στη Χίο από τη γειτονική χώρα.

Ο ένας εκ των δύο αδερφών ομολόγησε ότι είχαν μαζί τους όπλα, τα οποία δεν βρέθηκαν στο σημείο που είπε ότι τα είχαν πετάξει.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης, η σύλληψη των δύο Τούρκων και η παραπομπή τους σε δίκη κατέστη δυνατή χάρη σε τυχαίες συμπτώσεις, καθώς και τστην κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος.

Πρέπει να σημειωθεί, πως μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας οι δύο Τούρκοι επέστρεψαν στο Λιμεναρχείο και ξεκίνησαν μία προσπάθεια προκειμένου να συγκεντρώσουν τα χρήματα που απαιτούνται, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι και να επιστρέψουν στην Τουρκία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-9-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά