Logo

Την ενοχή του Βαγγέλη Στεφανάκη ζήτησε η εισαγγελέας



 
 

Ένοχος ο Βαγγέλης Στεφανάκης για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, πρότεινε στην αγόρευσή της στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, η εισαγγελέας της έδρας.

Ο Στεφανάκης κατηγορείται ότι στις 6 Απριλίου 2013 στη Νέα Μάκρη, είχε χτυπήσει μέχρι θανάτου τη φίλη του Φαίη Μπλάχα και πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε να απορριφθεί ο υπερασπιστικός ισχυρισμός του για μετατροπή της κατηγορίας σε θανατηφόρο βλάβη, με το σκεπτικό ότι στην επίμαχη περίπτωση υπήρξε δόλος από την πλευρά του.

«Ο κατηγορούμενος χτύπησε την παθούσα με κίνητρο το συνετισμό της γιατί διατάραξε τους κανόνες που είχε θέσει από το βάθρο του δυνατού και ισχυρού. Τη χτύπησε δυνατά μέχρι θανάτου κόβοντας πολύ νωρίς το νήμα της ζωής της ....Γνώριζε τη σημασία και τη δύναμη των χτυπημάτων του και δεν φρόντισε να αποτρέψει τις συνέπειες της πράξης του αλλά κοιτούσε μόνο πως θα τις αποφύγει ζητώντας προστασία....Εκμεταλλεύθηκε την έντονη ερωτική προσκόλληση της δεύτερης κατηγορούμενης και χωρίς προβληματισμό, αποδέχθηκε τη βοήθεια της αποφεύγοντας για ένα μήνα τις διωκτικές αρχές», υπογράμμισε η εισαγγελέας.

Επίσης, στην αγόρευσή της πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη και η αδερφή του θύματος, Μαριάνα Μπλάχα η οποία διατηρούσε παράλληλη σχέση με το Στεφανάκη, για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

Πρωτοδίκως, η Μαριάνα Μπλάχα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-9-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά