Logo

Θεσσαλονίκη: Πολυετείς ποινές κάθειρξης σε δύο παιδεραστές



 
 

Στη φυλακή για να εκτίσουν τις ποινές που τους επιβλήθηκαν, οδηγήθηκαν δύο κατηγορούμενοι, μετά την καταδίκη τους από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για δύο διαφορετικές υποθέσεις παιδεραστίας με θύματα δύο αδελφάκια, ηλικίας 6 ετών και 7 ετών, από τη Βέροια και δύο 11χρονα αγοράκια από την περιοχή της Σταυρούπολης.

Στην πρώτη υπόθεση το δικαστηριο επέβαλε κάθειρξη 50 ετών σε έναν 35χρονο ομογενή από την πρώην Σοβιετική Ένωση, κρίνοντάς τον ένοχο με οριακή  πλειοψηφία (4-3) για αδικήματα σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση ενός αγοριού 6 ετών κι ενός κοριτσιού 7 ετών. Πρόκειται για δύο αδελφάκια, παιδιά της  της πρώην συντρόφου του που ήταν τοξικομανής με την οποία συζούσε στη Βέροια, το 2012. 
Όπως ανέφερε το κατηγορητήριο ο 35χρονος, όταν έλειπε η σύντροφός του, φέρεται να χορηγούσε με ένεση ηρεμιστικά φάρμακα στα δυο νήπια, προκειμένου εκείνα να έχουν πλήρη αδυναμία αντίδρασης και έτσι εκείνος να ικανοποιεί ανεμπόδιστος τις ανώμαλες ορέξεις του.

Οι πράξεις του 35χρονου αποκαλύφθηκαν το 2015, ενώ  η κηδεμονία των παιδιών είχε ανατεθεί από την Πολιτεία σε ξενώνα φιλοξενίας ανηλίκων, λόγω της τοξικομανίας της μητέρας τους. Τα παιδάκια τότε αποκάλυψαν τον εφιάλτη που ζούσαν σε παιδοψυχολόγο του ιδρύματος κι έτσι η υπόθεση έφθασε στη δικαιοσύνη. 

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα όσα του αποδιδονται, πείθοντας με τους ισχυρισμούς του δύο από τους τακτικούς δικαστές και έναν ένορκο. Αντίθετα, η πλειοψηφία (ένας δικαστής και τρεις ένορκοι) αποφάνθηκαν υπέρ της ενοχής του για τα αδικήματα του βιασμού, της αποπλάνησης και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και τον καταδίκασαν σε κάθειρξη 50 ετών (εκτιτέα τα 25), που σύμφωνα με νομικούς είναι μία από τις αυστηρότερεςε ποινές που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα για ανάλογες υποθέσεις. 

Ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο αρνήθηκε όσα του καταμαρτυρούνταν, πείθοντας τους δυο από τους τακτικούς δικαστές και έναν ένορκο, όμως οι άλλοι τέσσερις τον βρήκαν ένοχο για βιασμό, αποπλάνηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και του επέβαλαν 50 χρόνια κάθειρξη - μια από τις αυστηρότερες ποινές που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα για τέτοιες περιπτώσεις.

Στην άλλη υπόθεση κατηγορούμενος είναι ένας 39χρονος που σύχναζε στην περιοχή της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και εκεί φαίνεται ότι αλίευε τα ανήλικα θύματά του. Στην προκειμένη περίπτωση  δύο 11χρονα αγοράκια κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον κατηγορούμενο, τον περασμένο Μάρτιο,  το ένα στο προαύλιο γυμνασίου της περιοχής και το άλλο σε γηπεδικές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου Παύλου Μελα.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, σε αντίθεση με τον 35χρονο, ομολόγησε& τις πράξεις του  και τις απέδωσε στον πρόσφατο τότε, θάνατο του πατέρα του, που τον επηρέασε ψυχολογικά όπως ισχυρίστηκε..

Το δικαστήριο αυτή τη φορά έκρινε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 29 ετών (εκτιτέα τα 25 έτη).

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-9-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά