Logo

Πολύγυρος: Καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης μέλη του κινήματος «SOS Χαλκιδική»



 
 

Για το  αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης κρίθηκαν ένοχοι τέσσερις κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία που έγινε το Μάρτιο του 2012 στο δημαρχείο Αριστοτέλη για τη δραστηριότητα της εταιρείας χρυσού στις Σκουριές. Συγκεκριμένα, μέλη του κινήματος κατά των εξορύξεων χρυσού, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για επεισόδιο, που όπως κατήγγειλαν, είχε προηγηθεί, όπου οι ίδιοι δέχθηκαν επίθεση από εργαζόμενους της «Ελληνικός Χρυσός».

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πολύγυρου , που εκδίκασε την υπόθεση επέβαλε σε κάθε ένα από τους τέσσερις καταδικασθέντες ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή. 

Βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη, ήταν ο τότε δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας. Κατά την απολογία τους οι  κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την πράξη που τους αποδόθηκε, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για συμβολική κινητοποίηση, στη διάρκεια της οποίας ουδεμία ζημιά υπέστη το δημαρχιακό μέγαρο, ούτε προέκυψε διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του.

Κατά της απόφασης οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι για  την επόμενη εβδομάδα έχουν προσδιοριστεί δύο δίκες, συνδεόμενες με αντιδράσεις του κινήματος κατά των εξορύξεων χρυσού, μέλη του οποίου θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες.

Ειδικότερα, την Τετάρτη, 20/9, θα αναμένεται να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η υπόθεση 21 ατόμων που οδηγήθηκαν σε δίκη κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του τότε δημάρχου Χρ. Πάχτα, για επεισόδια, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο σημειώθηκαν (πάλι) στο δημαρχείο Αριστοτέλη σε μία θυελλώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Την  Πέμπτη (21/9), είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη με 26 κατηγορούμενους για την γνωστή ως υπόθεση του «Λάκκου Καρατζά», η οποία είναι σχετική με μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2013 και κατέληξε σε επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-9-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά