Logo

Κακουργηματικές διώξεις σε 30 πρώην στελέχη της Αγροτικής Τράπεζας για "θαλασσοδάνεια"



 
 

Αντιμέτωπα με αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος θα βρεθούν 30 πρώην στελέχη της Αγροτικής Τράπεζας για τα "θαλασσοδάνεια" που ενέκριναν τα οποία προκάλεσαν ζημιά στο πιστωτικό ίδρυμα, ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Για την υπόθεση η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για τέσσερα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, τα οποία θα στρέφονται, κατά περίπτωση,κατά 30 πρώην στελεχών της ΑΤΕ που ενέκριναν τις πιστώσεις και κατά των δανειοληπτών.

Η παραγγελία της κ. Τουλουπάκη δόθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης (έρευνας) που διενεργήθηκε για συγκεκριμένες δανειοδοτήσεις που ενέκρινε και χορήγησε η Αγροτική Τράπεζα σε έναν ιδιώτη και στη, μη ενεργό πλέον, εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ, την περίοδο Απριλίου 2000 έως και Ιουνίου 2010.

Όπως διαπίστωσαν από την έρευνά τους οι εισαγγελείς Διαφθοράς,  τα δάνεια χορηγήθηκαν χωρίς η τράπεζα να έχει επαρκείς διασφαλίσεις για την αποπληρωμή τους, ενώ, σύμφωνα με πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος, η ζημιά που υπέστη η Αγροτική φθάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Με την παραγγελία της η κ. Τουλουπάκη ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών να ασκήσει για την υπόθεση ποινική δίωξη για τα κακουργήματα:

*απιστία κατά συναυτουργία και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση και άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα («ξέπλυμα βρώμικου χρήματος») σε βάρος των πρώην τραπεζικών στελεχών.

* ηθική αυτουργία σε απιστία και  νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε βάρος των δανειοληπτών.

Σημειώνεται, ότι τη δικογραφία που σχηματίστηκε θα χειριστεί περαιτέρω ανακριτής Διαφθοράς, ο οποίος προσεχώς θα καλέσει σε απολογίες τους ποινικά εμπλεκόμενους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-9-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά