Logo

Αθωώθηκε ομόφωνα ο Μάριος Ζέρβας



 
 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, αθώωσε ομόφωνα – με απαλλακτική πρόταση και της εισαγγελέως της έδρας – τον δάσκαλο κολύμβησης, Μάριο Ζέρβα.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης για το Μνημόνιο τον Μάρτιο του 2010, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του, συμμετείχε σε επεισόδια και πετούσε μολότοφ στους αστυνομικούς, ωστόσο φωτογραφίες και δεκάδες μαρτυρίες διαδηλωτών διέψευσαν το κατηγορητήριο, ενώ στο σακίδιό του βρέθηκαν σαμπουάν, σαγιονάρες, μπουρνούζι, γυαλάκια και σκουφάκι κολύμβησης.

Κρατήθηκε για πέντε ημέρες και προφυλακίστηκε. Μετά τη σύλληψή του ξέσπασε ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης, αφού το μόνο “ενοχοποιητικό στοιχείο” ήταν… τα μαλλιά του ράστα.

Τα στοιχεία ήταν αδιάψευστα και τελικά οι αρχές αναγκάστηκαν να αποφασίσουν την αποφυλάκισή του, με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη του.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας επισήμανε ότι «Πρέπει επιτέλους η Ασφάλεια, τα ΜΑΤ να σοβαρευτούν και να αλλάξουν στάση αντιμετώπισης των ανθρώπων που διεκδικούν το δίκιο τους.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-9-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά