Logo

Για κακουργήματα διώκεται ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Νίκος Λάσκαρης



 
 

Σε ένα στενό γραφειάκι, στο κτίριο 9 της Ευελπίδων, όπου στεγάζεται το γραφείο της 11ης τακτικής ανακρίτριας κ. Γκούμα, κρίνεται η τύχη μιας απο της πιο ιστορικές ομάδες της γενιάς μας.

Ο μπασκετικός Αρης Θεσσαλονίκης, που μας έκανε να ξενυχτάμε περήφανοι, "με τον Γκάλη, το Γιαννάκη και τα αλλά τα παιδιά", βρίσκεται στο... Χειρουργικό κρεββάτι της Δικαιοσύνης, που καλείται να κρίνει, εαν ο σημερινός μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, ο 46χρονος επιχειρηματίας Νίκος Λάσκαρης εμπλέκεται δικαίως ή αδίκως σε τεράστια υπόθεση απάτης, υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων απο εγκληματικές δραστηριότητες, που επισύρει προφυλάκιση και πολυετείς ποινές κάθειρξης.

Η υπόθεση αυτή, που αφορά διαδικτυακή πώληση χρυσού, έγινε η αιτία να δεσμευτούν απο το Πρωτοδικείο της Αθήνας οι μετοχές της ομάδας του Άρη, τις οποίες κατέχει ο κ. Λάσκαρης, προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση του Λεττονού επιχειρηματία Μίκαελ Σουμπότινς, ο οποιος ισχυρίζεται ότι, ο πρόεδρος της ομάδας του Άρη καινή σύζυγος του, " με δόλια τεχνάσματα και απατηλές υποσχέσεις, του άρπαξαν 915 κιλά χρυσου και 57 εκατομύρια ευρώ".
Μάλιστα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Λεττονού, μέρος των περιουσιακών αυτών στοιχείων, χρησιμοποίησε ο κ. Λάσκαρης, για να αγοράσει τις μετοχές του Άρη.
Πριν απο έναν χρόνο, τον περασμένο Οκτώβριο, η Δικαιοσύνη έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που υπέβαλλε ο Λεττονος επιχειρηματίας κατα του ζεύγους Λάσκαρη, με αποτέλεσμα να δεσμευτεί οποιαδήποτε κινητή και ακίνητη περιουσία διαθέτουν στη χώρα μας, μεταξύ των οποίων και οι μετοχές του Άρη, μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση για την υπόθεση του χρυσού.
Τώρα άνοιξε το πιο "σκληρό" κομμάτι της δικογραφίας, που αφορά την ποινική εμπλοκή του κ. Λάσκαρη στην υπόθεση του χρυσού, για την οποια εκκρεμεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης του.
Την περασμένη  Παρασκευή ο Λεττονός επιχειρηματίας Μίκαελ Σουμπότινς, που είναι  μηνυτής στην ιστορία, προσήλθε στο γραφείο της 11ης τακτικής ανακρίτριας και κατέθεσε στο πλαίσιο της μήνυσης του, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης του χρυσού.
Συνοδευόταν απο τρεις δικηγόρους, εκ των οποίων η μια, που ειναι ελληνίδα "τρέχει" την υπόθεση στην ελληνική δικαιοσύνη, έναν Λεττονό, που εκπροσωπούσε το δικηγορικό γραφείο  - ομπρέλα στη Ρήγα, που ασχολείται με την υπόθεση σε κάθε επίπεδο και μια αλλη δικηγόρο απο το Καζακστάν, που επιτελούσε απλώς ρόλο διερμηνέα.
Ο κ. Σουμπότινς, που φαίνεται άνθρωπος, ο οποίος ξέρει να κρύβει την εςωτερικη του ένταση περίμενε ήσυχα αρκετή ώρα εξω από το ανακριτικό γραφείο, μεχρι να τελειώσει με άλλες υποχρεώσεις η ανακρίτρια και να τον καλέσει.
Στη συνέχεια μπήκε μέσα μόνος του, καθως δεν επιτρέπεται παρουσία δικηγόρου, όταν κάποιος καταθέτει ως πολιτικώς ενάγων, η ως μάρτυρας.
Όταν τελείωσε την κατάθεση του και βγήκε, ήταν ελαφρά ιδρωμένος..
Μιλώντας στις "Δικογραφίες" είπε οτι, σε ερωτήσεις της ανακρίτριας αναφέρθηκε σε όσα εχει υποστηρίξει στη μήνυση του και πρόσθεσε ότι, της ζήτησε να επισπεύσει την ανάκριση και να καλέσει το συντομότερο σε απολογία το ζεύγος Λάσκαρη, επειδή υπάρχουν πληροφορίες οτι, εκποιούν όσα περιουσιακά τους στοιχεία δεν έχουν δεσμευτεί, προκειμένου - ενδεχομένως - να φύγουν στο εξωτερικό.
Ηταν έτοιμος να μιλήσει και στον ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις, αλλά... άλλαξε γνώμη, την τελευταία στιγμή, όταν μίλησε με τον δικηγόρο του στη Λεττονία, που προφανώς τον επηρεάζει καταλυτικά.
Μάλιστα δεν το έκρυψε, λέγοντας με χιούμορ λίγο πριν αποχωρήσει από τα δικαστήρια: "Ο δικηγόρος μου δεν μου επέτρεψε να μιλήσω. Κατα την άποψη του, όσο μένει κάποιος στη σκιά, τα πράγματα είναι καλύτερα. Όταν βγει στο φως, όλα αλλάζουν. Λυπάμαι, που δεν μπορώ να κρατήσω την υπόσχεση, που σας έδωσα, για να μιλήσω στο ράδιο Μετρόπολις. Αλλά δεν ανήκω πια στον εαυτό μου. Ανήκω στον... συνήγορο  μου..."!
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις στην ανάκριση για την υπόθεση του χρυσού.
Το πότε θα κληθεί σε απολογία ο κ. Λάσκαρης και το εάν θα προφυλακιστεί η όχι, θα κριθεί απο τις επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης.
Από ' κει  θα κριθεί ενδεχομένως και η τύχη της ιστορικής  ομάδας.
Ίσως έτσι να επαληθευτεί και στην περίπτωση του Άρη ότι, "ο δρόμος για τον Παράδεισο, περνάει από την Κόλαση"!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-10-2017 από directNEWS.gr πηγή: dikografies.blogspot.gr


Τελευταία Δικαστικά