Logo

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 16χρονη



 
 

Ελεύθερη, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε μετά την απολογία της η 16χρονη που κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην απαγωγή και άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβιασμού για λήψη λύτρων, του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Στην 16χρονη απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα δίνει παρών μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της ανήλικης, Γιώργος Φρατζεσκάκης, υποστήριξε πως «τα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος της δεν μπορούν να στηρίξουν μια καταδικαστική απόφαση στο ακροατήριο».

«Η θέση της 16χρονης είναι ότι δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με την απαγωγή του κ. Λεμπιδάκη. Για όποιες ενέργειες της καταλογίζονται ότι έχει κάνει, δεν γνώριζε ότι αυτές συνδέονται με τη συγκεκριμένη απαγωγή και ούτε θα μπορούσε να υποπτευθεί κάτι τέτοιο».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «ούτε η μητέρα της γνώριζε τίποτα», συμπληρώνοντας πως «μητέρα και κόρη είναι συγκλονισμένες και προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν αυτό που έχει συμβεί στην οικογένειά τους». Καταλαβαίνετε ότι είναι μια δύσκολη κατάσταση γιατί εμπλέκεται ο σύζυγος και πατέρας».

Το Σάββατο απολογούνται οι βασικοί κατηγορούμενοι

Οι βασικοί κατηγορούμενοι για την απαγωγή Λεμπιδάκη, πήραν προθεσμία από τον ανακριτή Ηρακλείου και θα απολογηθούν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Εναντίον τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγή σε διακεκριμένη μορφή, απόπειρα εκβιασμού και εμπρησμό.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας το απόγευμα της Τρίτης στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου και αποδοκιμάστηκαν από πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-10-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά