Logo

«Ναι» από το ΣτΕ στη λειτουργία της ΑΓΕΤ Ηρακλής στο Αλιβέρι



 
 

Νόμιμως λετιουργεί το εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου της εταιρείας ΑΓΕΤ Ηρακλής στο Αλιβέρι Ευβοίας, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, το Ε΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου .με την υπ' αριθμ. 2465/2017 απόφασή του  έκρινε νόμιμη την υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το σύνολο των εγκαταστάσεων του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου της εταιρείας απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του «Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων» που έθετε θέματα που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, τα απόβλητα αλλά και την μόλυνση του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την κρίση των συμβούλων Επικρατείας η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν είναι ούτε ανεπαρκής, ούτε πλημμελής. Έτσι, το εργοστάσιο θα συνεχίσει να λειτουργεί τουλάχιστον μέχρι το 2021.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με την επίμαχη υπουργική απόφαση το 2009 παρατάθηκε μέχρι 19.6.2021 η ισχύς προγενέστερης (προ 7ετίας) υπουργικής απόφασης με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι των εγκαταστάσεων.

Το εργοστάσιο, πάντως, λειτουργεί από το έτος 1983 και παράγει 2.200.000 τόνους τσιμέντου ετησίως.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-10-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά