Logo

Έγκλημα Καλλιθέας: Ήταν σε εμβρυακή κατάσταση, δεμένα τα χέρια με τα πόδια μέσα στον καταψύκτη 
 

«Ήταν σε εμβρυακή κατάσταση δεμένα τα χέρια με τα πόδια του και γυρισμένος με την πλάτη»,. Αυτό είπαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, οι δικαστικοί επιμελητές που βρήκαν νεκρό,  τον Ιανουάριο του 2016, μέσα σε καταψύκτη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα,  τον 63χρονο ναυτικὀ, Βασίλη Κοκκίνη.

Στο εδώλιο, κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία, κάθεται η 50χρονη σύζυγος του θύματος, βουλγαρικής καταγωγής, η οποία με την έναρξη της δίκης δήλωσε αθώα. Συγκατηγορούμενη της 50χρονης είναι μία 27χρονη συμπατριώτισσά της, η οποία προανακριτικά είχε ομολογήσει πως βοήθησε την φίλη της να βρει τα πρόσωπα που θα εκτελούσε το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 60χρονου.

Η νεαρή κατά την προανάκριση είχε υποστηρίξει πως  την ώρα του εγκλήματος η ίδια βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού μαζί με τον 12χρονο γιο της 50χρονης και του θύματος. Ωστόσο, σήμερα Πέμπτη, κατά την έναρξη της δίκης η 27χρονη, δήλωσε αθώα αμφισβητώντας την κατάθεση του αστυνομικού που ανέφερε στο δικαστήριο πως η νεαρή γυναίκα ομολόγησε αβίαστα προανακριτικά.

Επίσης, κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι  και ένας νεαρός που φέρεται να μετέφερε τον καταψύκτη στο διαμέρισμα της Καλλιθέας. 

Ο άτυχος ναυτικός αγνοούνταν για περισσότερο από ένα χρόνο, μέχρι τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος μπήκε με δικαστικούς επιμελητές στο σπίτι και βρήκε τον άνδρα δεμένο χειροπόδαρα μέσα στον καταψύκτη. 

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο αδελφός του θύματος, Βασίλης Κοκκίνης. Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι πίσω από το έγκλημα βρίσκεται η 50χρονη κατηγορούμενη, η οποία, όπως είπε,  είχε μοναδικό της κίνητρο να αρπάξει την περιουσία του αδελφού του.

Ο κ. Κοκκίνης στην κατάθεσή του έκανε λόγο για ακραίες καταστάσεις μεταξύ του ζευγαριού και περιέγραψε την μακροχρόνια δικαστική διαμάχη που είχε ο αδελφός του με την  κατηγορούμενη, προκειμένου να πάρει την επιμέλεια του 14χρονου, σήμερα, γιου τους.
«Ο πατέρας δολοφονημένος και η μητέρα του στη φυλακή» είπε ο κ. Κοκκίνης για τις επιπτώσεις που έχει το τρομερό έγκλημα στο παιδί, το οποίο πλέον φιλοξενείται σε ίδρυμα ανηλίκων στην Βουλγαρία.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι η  50χρονη γνωρίστηκε με τον αδελφό του το 1996 και τον παντρεύτηκε για οικονομικούς λόγους.

«Ήθελε μια καλύτερ ζωή. Ο αδελφός μου, μάλιστα, όπως μάθαμε αργότερα αγόρασε στους γονείς της σπίτι στη Βουλγαρία», τόνισε και συνεχίζοντας μίλησε για  ενέργειες της κατηγορουμένης να πάρει το παιδί και να φύγει από την Ελλάδα παίρνοντας μαζί της και μεγάλα χρηματικά ποσά. Όπως ενδεικτικά κατέθεσε, το 2008 η κατηγορούμενη έφυγε για τη Βουλγαρία μαζί με το παιδί παίρνοντας μαζί της και 223.000 ευρώ που είχε καταθέσει σε λογαριασμό ο παππούς του.

«Δεν πρόκειται για ευφυέστατο άτομο. Υπέπεσε σε χοντρό σφάλμα, να νοικιάσει το σπίτι και να σκοτώσει τον αδελφό μου... Το έγκλημα έγινε μπροστά στα μάτια του παιδιού. Ήταν στο μπαλκόνι» είπε ο κ. Κοκκίνης, συμπληρώνοντας ότι  ο αδελφός του είχε αδυναμία στο παιδί και συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα για να βρίσκεται κοντά του.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση αδελφικού φίλου του θύματος, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που αντιλήφθηκε την εξαφάνιση του. Ο μάρτυρας ανέφερε πως διαφωνούσε με τον γάμο του φίλου του με την 50χρονη σήμερα κατηγορούμενη, διότι όπως είπε είχαν διαφορά ηλικίας, εκείνη «ήταν από μπαρ» και είχε απαιτήσεις.
Οι δύο δικαστικοί επιμελητές αλλά και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην Καλλιθέα, το οποίο είχε ενοικιάσει η κατηγορούμενη περιέγραψαν στις καταθέσεις τους όσα αντίκρισαν όταν άνοιξαν την πόρτα του καταψύκτη, ο οποίος όπως είπαν, ήταν σφραγισμένος με ταινία.

«Όταν ανοίξαμε τον καταψύκτη έχασα τον κόσμο. Ανοίξαμε και κλείσαμε το καπάκι. Είδαμε έναν παγωμένο άνθρωπο. Ήταν κουλουριασμένος και φαινόταν η πλάτη του», ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του ο ιδιοκτήτης  του σπιτιού και πρόσθεσε ότι η κατηγορούμενη συνέχισε να πληρώνει το ενοίκιο και μετά τον Ιανουάριο του 2015, οπότε και τοποθετείται χρονικά η δολοφονία του 63χρονου και σύμφωνα με τη δικογραφία η κατηγορούμενη έφυγε από την Ελλάδα.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος κατέθεσε, επίσης,  πως τον Ιούλιο του 2015, η κατηγορούμενη τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ότι  λόγω capital control αντιμετώπιζε πρόβλημα στην κατάθεση του ενοικίου.

«Από τότε σταμάτησε κάθε επικοινωνία μαζί της» είπε ο μάρτυρας, σημειώνοντας πως δυο μήνες νωρίτερα και ενώ το διαμέρισμα ήταν κλειστό, γείτονας τον ενημέρωσε ότι στον όροφο υπήρχε μια άσχημη μυρωδιά και πως μύγες είχαν συγκεντρωθεί έξω από την πόρτα του διαμερίσματος.

«Της τηλεφώνησα και όταν δεν μου απάντησε της έστειλα μήνυμα. Δυο ημέρες αργότερα μου απάντησε και εκείνη με μήνυμα εξηγώντας μου ότι κάτι είχε ξεχάσει το παιδί έξω από το ψυγείο», είπε.

Ο δικαστικός επιμελητής, ο οποίος μπήκε από τους πρώτους στο διαμέρισμα, ανέφερε:  «Υπήρχε μια μυρωδιά κλεισούρας. Το σπίτι ήταν ακατάστατο, υπήρχε ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια βασιλόπιτα. Ο καταψύκτης ήταν στο χολ του σπιτιού και κλεισμένος με μια μονωτική ταινία. Τον ανοίξαμε και αμέσως μετά ειδοποιήσαμε την ασφάλεια».

Από την πλευρά του ο δεύτερος δικαστικός επιμελητής περιέγραψε: «Είδα λίγο το κεφάλι και την πλάτη. Είχε λίγο πάγο. Στην αρχή έπαθα σοκ. Ήταν σε εμβρυακή στάση, ήταν δεμένα τα χέρια με τα πόδια του».

Σημειώνεται, ότι η  υπεράσπιση των κατηγορούμενων έθεσε αίτημα προκειμένου να καταθέσει στο ακροατήριο ο 14χρονος γιος του θύματος και της κατηγορούμενης.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του. 

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Οκτωβρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-10-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά