Logo

Θεσσαλονίκη: Το Εφετείο αθώωσε δύο γιατρούς για «φακελάκι» και επέβαλε 10 μήνες στον τρίτο



 
 

Φυλάκιση 10 μηνών επέβαλε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο σε γιατρό, επειδή ζήτησε... "δωράκι" 600 ευρώ, προκειμένου να παρακαμφθεί, προς όφελος ασθενούς, η λίστα αναμονής στην Ουρολογική Κλινική του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης.

Μετά το πέρας του χειρουργείου κι αφού ο ασθενής έλαβε εξιτήριο, η κόρη του απευθύνθηκε στους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ, με συνέπεια να στηθεί επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη του γιατρού, την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Η υπόθεση ήρθε στο φως τον Οκτώβριο του 2010 και όπως αποκαλύφθηκε τότε, ο κατηγορούμενος είχε ολοκληρώσει λίγους μήνες νωρίτερα στο ίδιο νοσοκομείο την ειδικότητά του. Παρότι όμως δεν είχε εξαρτημένη σχέση εργασίας με το «Άγιος Δημήτριος» εμφανιζόταν ως ουρολόγος του νοσοκομείου, φορούσε ιατρική ποδιά και μπαινόβγαινε στα χειρουργεία.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία  στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού, το οποίο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 12 μηνών. Το Εφετείο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα απάτης και τον απάλλαξε από την κατηγορία της αντιποίησης αρχής (σ.σ. όγω παραγραφής με το νόμο για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων)΄και  μείωσε κατά δύο μήνες την ποινή του, αναστέλοντας την εκτέλεσή της.  

Ο ίδιος δεν παρέστη στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου που υπέβαλε γραπτή δήλωση με την οποία ο εντολέας του ομολογεί την  πράξη του.

Στην ίδια υπόθεση ήταν κατηγορούμενοι ο διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής που πραγματοποίησε το χειρουργείο και ένας γιατρός, λέκτορας του πανεπιστημίου που είχε συστήσει στην οικογένεια του ασθενούς τον βασικό κατηγορούμενο. Και οι δύο είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως σε φυλάκιση 2 ετών και 3 ετών. αντίστοιχα, αλλά το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τους απάλλαξε. 

Στις απολογίες τους, οι δύο κατηγορούμενοι που απαλλάχθηκαν υποστήριξαν ότι ο βασικός κατηγορούμενος τους ενέπλεξε και αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με το «φακελάκι».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-10-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά