Logo

Δίκη Χρυσής Αυγής: Την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των «προστατευομένων μαρτύρων» ζήτησε η εισαγγελέας



 
 

Την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των πέντε μαρτύρων που βρίσκονται υπό καθεστώς προστασίας, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ζήτησε σήμερα Παρασκευή η εισαγγελέας της Έδρας.

«Και άλλοι μάρτυρες έχουν καταθέσει για την υπόθεση, αλλά δεν έχουν απειληθεί από τρίτα πρόσωπα», υποστήριξε στην πρότασή της προς το Δικαστήριο η εισαγγελική λειτουργός.

Υπενθυμίζεται, ότι οι εν λόγω μάρτυρες έχουν καταθέσει κατά την ανακριτική διαδικασία με κωδική ονομασία και χωρίς να καταγράφονται επίσημα τα πραγματικά τους στοιχεία.

Αρχική πρόθεση ήταν να καταθέσουν στη δίκη με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και αλλοιωμένη τη φωνή τους μέσω ηχητικής μετάδοσης από ειδικό χώρο στη ΓΑΔΑ.

Ωστόσο, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υπέβαλαν ένσταση ισχυριζόμενοι ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες το Δικαστήριο δεν μπορεί να οδηγηθεί σε ορθά συμπεράσματα.

Από την άλλη πλευρά και οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής (πλευρά Φύσσα και ΠΑΜΕ) έχουν τονίσει ότι αν καταθέσουν υπό καθεστώς ανωνυμίας δεν πρόκειται να τους εξετάσουν αφού η πρακτική εφαρμογή της διαδικασίας εξέτασης μαρτύρων τέτοιου είδους παρουσιάζει πολλά προβλήματα και ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του στις 24 Οκτωβρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-10-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά