Logo

Επίθεση Διώτη στους δικαστές που τον καταδίκασαν



 
 

«Μαύρη μέρα για τη Δικαιοσύνη» θεωρεί ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέας, Γιάννης Διώτης την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων της Αθήνας, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών, με την έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, για τους χειρισμούς στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Ειδικότερα, το Δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο, επειδή ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν ερεύνησε τα στοιχεία που περιελάμβανε το στικάκι με τα 2.059 ονόματα των Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης.

Όπως έκρινε το Δικαστήριο, από τις ενέργειες ή τις παραλήψεις του Ι. Διώτη ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο καθώς δεν ελέγχθηκαν για τυχόν φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος τα πρόσωπα που περιλαμβάνονταν στη λίστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή του υποστηρίζοντας ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος είχε πρόθεση να προξενήσει ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο. Ο ίδιος στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι δεν μπορούσε να διερευνήσει τη «λίστα Λαγκάρντ» επειδή αποτελούσε παρανόμως αποκτηθέν υλικό.

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου ο Ι. Διώτης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σήμερα είναι μία μαύρη μέρα. Όχι για εμένα, γιατί είμαι αθώος και οπωσδήποτε αυτό θα αποδειχθεί και θα δικαιωθώ. Για τη Δικαιοσύνη είναι μαύρη η μέρα.

Αισθάνομαι ντροπή και οργή για την εκδοθείσα απόφαση, που μόνο προϊόν της αποδεικτικής διαδικασίας δεν είναι. Δεν υπήρξε ούτε μία μαρτυρία, ούτε ένα έγγραφο που να πιθανολογούσε έστω την ύπαρξη ενδείξεων ενοχής. Και όμως αυτό το δικαστήριο διαπίστωσε τη βεβαιότητα τέλεσης του αδικήματος της απιστίας, παρά την εισαγγελική αθωωτική πρόταση, παρά την αποδεικτική διαδικασία, κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά στην αλήθεια και τη νόμιμη διαδικασία.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί απροκάλυπτη καταπάτηση κάθε έννοιας νομιμότητας και κράτους δικαίου.

Δεν μετανιώνω που ανάλωσα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου και έδωσα την ψυχή μου, για την απονομή της Δικαιοσύνης.

Ας τα βρουν με τη συνείδησή τους, αυτοί που εξέδωσαν την απόφαση αυτή».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-10-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά