Logo

Καταδίκη για το «ρεβεγιόν» Ξηρού - Πυρήνων στον Κορυδαλλό



 
 

Σε φυλάκιση ενός έτους -με αναστολή- καταδικάσθηκαν, προ μερικών ημερών, δύο διευθυντικά στελέχη των φυλακών Κορυδαλλού και τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι που εκτελούσαν χρέη αρχιφύλακα, για το περιβόητο «πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν» -το 2014- του Χριστόδουλου Ξηρού με μέλη ων Πυρήνων της Φωτιάς, σε πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Λίγες ώρες αργότερα, ακολούθησε η μεγάλη απόδραση του πρώην μέλους της 17Ν, ο οποίος συνελήφθη έναν χρόνο αργότερα στην Ανάβυσσο, κι ενώ ετοίμαζε την μεγάλη επιδρομή στις φυλακές Κορυδαλλού στα πλαίσια του σχεδίου «Γοργοπόταμος».

Πρόκειται για μία υπόθεση και μία καταδικαστική απόφαση για την ανεξέλεγκτη κατάσταση σε μεγάλο τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού που γίνεται επίκαιρη τόσο από τα νέα κτυπήματα ενόπλων που είναι σε επαφή με έγκλειστους αναρχικούς αλλά και από την πρόσφατη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, πάλι με εντολές μέσα από το Κορυδαλλό. Σύμφωνα μάλιστα με νεώτερες πληροφορίες οι Αλβανοί ποινικοί που έδωσαν την εντολή για την δολοφονία του δικηγόρου τύχαιναν ευνοϊκής μεταχείρισης εντός των φυλακών και είχαν ελευθερία κινήσεων.

Σύμφωνα με την δικογραφία για το «ρεβεγιόν» του 2014 τα μέλη των Πυρήνων και ο Χριστόδουλος Ξηρός είχαν περίπου 270 παράτυπες συναντήσεις.

Αντιθέτως απηλλάγησαν τουλάχιστον 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι που κατηγορούντο για την ίδια υπόθεση. Σύμφωνα με το σκεπτικό οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εκτελούσαν εντολές ανωτέρων τους και δεν είχαν ποινική ευθύνη.

*του Βασίλη Λαμπρόπουλου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-11-2017 από directNEWS.gr πηγή: tovima.gr


Τελευταία Δικαστικά