Logo

Διακοπή στη δίκη Φλώρου για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου [φωτο]



 
 

Τον "σκόπελο" μια νέας αναβολής στη δίκη της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου, Γιώργου Αντωνόπουλου, φαίνεται πως ξεπέρασε σήμερα Δευτέρα η τακτική σύνθεση του Μικτού Ορκωτοὐ Δικαστηρίου της Αθήνας.  Η δίκη ξεκίνησε με την εκφώνηση των ονομάτων κατηγορουμένων και μαρτύρων κατηγορητηρίου και διέκοψε για τις 6 Δεκεμβρίου 2017.

Ο κίνδυνος της αναβολής ήταν ορατός κατά την έναρξη της διαδικασίας, καθώς, για άλλη μία φορά, ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση,  Αριστείδης Φλώρος,  κλητεύθηκε στο σπίτι του στη Φιλοθέη, ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο είναι... κάτοικος φυλακών μετά την καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε κάθειρξη 21 ετών για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί, ότι η υπόθεση εισήχθη για πρώτη φορά στο ακροατήριο στις 4 Σεπτεμβρίου 2017. Και τότε ο Αριστείδης Φλώρος, αν και ήταν κρατούμενος, είχε κλητευθεί στο σπίτι του στη Φιλοθέη. Ο συνήγορός του τότε δεν επικαλέστηκε τη λάθος κλήτευση αλλά προέβαλε το επιχείρημα ότι είχε κλητευθεί εκπρόθεσμα και είχε ζητήσει την αναβολή της δίκης. Το αίτημά του είχε γίνει δεκτό και η δίκη είχε αναβληθεί για σήμερα 6 Νοεμβρίου 2017. 

Νέο λάθος στη κλήτευση Φλώρου και αίτημα αναβολής

Η δίκη, που μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις συνδέεται με τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου - δύο από τους συγκατηγορούμενους του Αρ. Φλώρου φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί στην ανθρωποκτονία  Ζαφειρόπουλου -  ξεκίνησε με τον συνήγορο υπεράσπισης του Αριστείδη Φλώρου, Ηλία Αναγνωστόπουλο, να υποβάλει αίτημα αναβολής, γιατι η εισαγγελία Εφετών είχε κλητεύσει τον εντολέα του στη διεύθυνση που κατοικούσε πριν καταδικαστεί, ενώ είναι κρατούμενος στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. 

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα αναβολής επιρρίπτοντας την ευθύνη στον κατηγορούμενο, υποστηρίζοντας ότι εκείνος έπρεπε να έχει δηλώσει ότι έχει αλλάξει κατοικία και να έχει δηλώσει τη διεύθυνση των φυλακών.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Αριστείδη Φλώρου, αντέτεινε ότι δεν  είναι δυνατόν ο κατηγορούμενος, να δηλώνει ότι διαμένει στη φυλακή, όταν αυτό οφείλει να το γνωρίζει η εισαγγελία.

Το δικαστήριο διέκοψε διατάσσοντας τη μεταγωγή του κατηγορουμένου από τις φυλακές στο δικαστήριο.  Ο Αριστείδης Φλώρος έστειλε φαξ από τις φυλακες, το οποίο ανέγνωσε το δικαστήριο με την επάνοδό του στην έδρα, δηλώνοντας ότι δεν επιθυμεί τη μεταγωγή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου λόγω, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:  της "ειδικής μου κατάστασης"  και ότι ζητά να εκπροσωπηθεί από το συνήγορό του, Ηλία Αναγνωστόπουλο.

Αναγνωστόπουλος: Κυρία πρόεδρε με αυτή την εξουσιοδότηση και με το δεδομένο της λανθασμένης κλήτευσης δεν είμαστε τυπικά εντάξει. 

Πρόεδρος: Ποιά είναι αυτή η "ειδική κατάσταση" που επικαλείται ο κατηγορούμενος;

Αναγνωστόπουλος: Ο εντολέας μου έχει μεταχθεί  στο ψυιατρείο κρατουμένων γιατί έχει βαρύτατα προβλήματα. Είχε εμετούς και ιλίγγους. Την περασμένη  εβδομάδα είχε μεταχθεί στο νοσοκομείο με προβλήματα αναπνευστικά τα οποία πρέπει να σας πω ότι είναι  ψυχογενή. 

Κι ενώ το δικαστήριο αποσύρεται για να αποφανθεί αν θα αποδεχθει την δια πληρεξουσίου εκπροσώπηση του Αριστείδη Φλώρου, οι Αλβανοί συγκατηγορούμενοί του αντιμετωπιζουν με ειρωνία την απουσία του κατηγορούμενου επιχειρηματία. 

Χαρακτηριστικά, ενώ το δικαστήριο ετοιμάζεται να κατέβει από την έδρα ακούγεται ο Αλβανός Όλτι Ντούλτσε να λέει: "Κυρία πρόεδρες, να εξεταστεί αυτοπρόσωπα. Δεν έχει τα... τζακούζια αναμμένα ο κ. Φλώρος, γι' αυτό δεν έρχεται... 

Απόντες και παρόντες

Το δικαστήριο δέχθηκε, τελικώς, την εκπροσώπηση του κατηγορουμένου από δικηγόρο και φωνάζει τα ονόματα των κατηγορουμένων. Ο Παναγιώτης Ευθυμιάδης είναι απών, παρόντες είναι οι Ιωάννης Τσιβελεκίδης, Όλτι Ντούλτσε και Αρντέρ Μπάκο και εκπροσωπούμενος δια πληρεξουσίου δικηγόρου ο Αριστείδης Φλώρος.

Επίσης, στους δύο Αλβανούς κατηγορούμενους, που δεν είχαν δικηγόρο,  το δικαστήριο διόρισε ως συνηγόρους τις κκ. Σταυρούλα Γιαννακοπούλου (Ντούλτσε) και Σταυρούλα Γιαννουλάτου ( Μπάκο)  τις οποίες αποδέχθηκαν οι κατηγορούμενοι.

Το θύμα, Γιώργος Αντωνόπουλος, μέσω των συνηγόρων του, Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής εναντίον των δύο Αλβανών κατηγορουμένων και του Άρη Φλώρου.

Η απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου και η δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Οι πέντε κατηγορούμενοι στην υπόθεση αντιμετωπίζουν τα αδικήματα  της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της ηθική αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, συμμορία, οπλοκατοχή, κ.ά. 

Η ένοπλη επίθεση εναντίον του Γιώργου Αντωνόπουλου νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ στη δίκη του σκανδάλου της Energa  -Hellas Power έγινε στις 7.30 π.μ. της 3ης Νοεμβρίου 2014, στην οδό Φειδίου στην Πεντέλη, όπου διαμένει το θύμα.

 Ο 62χρονος έβγαινε από την αυλόπορτα του σπιτιού του κρατώντας τσαντάκι με 30.000 ευρώ, όταν οι δύο άνδρες που του είχαν στήσει ενέδρα, τον απείλησαν προτάσσοντας ο πρώτος ένα πιστόλι με σιγαστήρα και ο δεύτερος ένα καλάσνικοφ.

Μετά από ένα διάλογο λίγων δευτερολέπτων, ο ένας από τους δράστες του άρπαξε το τσαντάκι με τα χρήματα και στη συνέχεια τον πυροβόλησε στο πρόσωπο. Η σφαίρα πέρασε την κάτω γνάθο και βγήκε από την κάτω πλευρά του τραχήλου. Ο δικηγόρος σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος και οι δύο δράστες, θεωρώντας ότι είναι νεκρός, έφυγαν με ένα λευκό Peugeot που είχαν παρκάρει σε κοντινή απόσταση.

 Την 31η Αυγούστου 2016 και ενώ η δικογραφία εκκρεμούσε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο Ντούλτσε συνελήφθη στα σύνορα Βουλγαρίας - Σκοπίων και εκδόθηκε στην Ελλάδα Ο εν λόγω κατηγορούμενος σε  διαδοχικές καταθέσεις-απολογίες του ενώπιον του ανακριτή ομολόγησε τη συμμετοχή του στην υπόθεση, κατονόμασε τον Μπάκο ως συνεργό του και αποκάλυψε συνάντηση που είχαν με τον εντολέα τους στην Κηφισιά όπου τους ανετέθη το συμβόλαιο θανάτου του δικηγόρου.

«Ηταν καλοντυμένος και φορούσε κοστούμι. Θα μας έδινε 100.000 ευρώ για να φάμε τον δικηγόρο» είχε υποστηρίξει και είχε αναγνωρίσει στο πρόσωπο του Αριστείδη Φλώρου, τον άνδρα που είχε παραγγείλει τη φυσική εξόντωση του δικηγόρου.

Ο ίδιος ο Αριστείδης Φλώρος  αρνείται  την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και χαρακτηρίζειι «κατευθυνόμενες» τις καταθέσεις των Αλβανών.

Με βάση τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, οι Αλβανοί Όλτι Ντούλτσε και Αρντέρ Μπάκο, θεωρούνται ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 

Έτσι η τοποθέτησή τους στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς κανείς δεν πορεί να αποκλείσει να ομολογήσουν ενώπιον ακροατηριου και την εμπλοκή τους στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, ελπίζοντας σε μία ευνοϊκότερη μεταχείρισή τους. 


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-11-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά