Logo

Αναβλήθηκε η συζήτηση κατά των περικοπών στις συντάξεις των δικαστικών



 
 

Το Μισθοδικείο ανέβαλε για τις 5 Δεκεμβρίου τη συζήτηση που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα Τρίτη επί της προσφυγής  του τέως αντιπρόεδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ευάγγελου Νταή, κατά των νέων περικοπών των συντάξεων των απόμαχων δικαστών.

Η συζήτηση στο Μισθοδικείο (πρόεδρος η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σάρπ) αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος του δικηγόρου του Δημοσίου (ΝΣΚ), Νικολάου Καραγιώργη, προκειμένου η εν λόγω προσφυγή να συζητηθεί μαζί με τις αντίστοιχες προσφυγές - κατατέθηκαν σε μεταγενέστερο χρόνο από αυτή του κ. Νταή -του πρώην πρόεδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικόλαου Αγγελάρα και της γενικής γραμματέως της Ένωσης Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών και Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αγγελικής Σμυρνιού.

Η προσφυγή του Ευάγγελου Νταή κατατέθηκε στο Μισθοδικείο την 1η Οκτωβρίου 2017, ενώ αναμένεται να κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο αντίστοιχη προσφυγή του πρώην πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Γεωργίου Παναγιωτόπουλου και στο Μισθοδικείο αναμένεται να κατατεθεί προσφυγή του προέδρου της Ένωσης Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών και Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Σταμάτιου Γιακουμέλου.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται μπαράζ προσφυγών  στο Μισθοδικείο για τις νέες περικοπές των συντάξεων άνω των 2.000 ευρώ  των δικαστών, εισαγγελέων και μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. 

Δικαστές υποστηρίζουν ότι η  συνολική περικοπή των συντάξεων των δικαστών, κ.λπ., από την εφαρμογή των μνημονίων έως και την εφαρμογή  του άρθρου 13 του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016, ανήλθε περίπου σε ποσοστό 74%. Τονίζουν, μάλιστα, ότι μόνο οι νέες περικοπές των συντάξεων κατ΄ επιταγή του νέου ασφαλιστικού νόμου ανέρχονται σε ποσοστό 40%, περίπου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-11-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά