Logo

Έρευνα κατά των δικαστών που καθυστέρησαν το βούλευμα για τους στημένους αγώνες και τον Μαρινάκη



 
 

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, μετά από σχετική αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής και ποινικής έρευνας για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην έκδοση του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη ο πρέδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης και άλλα 27 άτομα για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο.

Η διπλή έρευνα στρέφεται κατά των μελών του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που εξέδωσαν το επίμαχο βούλευμα και συγκεκριμένα κατά του προέδρου Εφετών, Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου και των μελών,  Αριστέας Ρουσσέα (εισηγήτρια) και Αργυρώς Κανελλοπούλου.

Οι τρεις δικαστές εξέδωσαν  σχεδόν 14 μήνες μετά την εισαγγελική πρόταση το βούλευμά τους που παραπέμπει κατά πλειοψηφία τους 28 κατηγορουμένους στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, προκειμένου να δικαστούν για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής διαβίβασε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, αναφορά στην οποία γίνεται λόγος για υπέρμετρη καθυστέρηση στην έκδοση του βουλεύματος.

Μετά την αναφορά του κ. Κοντονή, η Εισαγγελέας Α. Π.,  σύμφωνα με το dikografies. blogspot, παρήγγειλε την διενέργεια πειθαρχικής έρευνας, σε βάρος των δικαστών του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών, προκειμένου να διαπιστωθεί έαν εχουν υποπέσει στο πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος, καθώς υπερέβησαν τον προβλεπόμενο χρόνο, που ορίζει ο νόμος.
Την πειθαρχική έρευνα θα διενεργήσει η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρυσούλα Παρασκευά .
Η κ. Δημητρίου με δεύτερη παραγγελία της, αυτή τη φορά  προς τον προϊσταμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αθήνας,  Ηλία Ζαγοραίο, ζήτησε τη διενέργεια και ποινικης προκαταρκτικής εξέτασης  σε βάρος των μελών της σύνθεσης του δικαστικού συμβουλίου, προκειμένου να διακριβωθεί εάν διαπράχθηκε εκ μέρους τους το  αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-11-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά