Logo

Έρευνα για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία διέταξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου



 
 

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου παρήγγειλε την Πέμπτη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης (έρευνας) για το θέμα της πώλησης αμυντικου υλικού (300.000 βλήματα) από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία. 

Η παραγγελία απευθύνεται προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, με την εντολή να διερευνηθούν τις συνθήκες κάτω από  τις οποίες πραγματοποιήθηκε η πώληση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν  έχουν  διαπραχθεί αδικήματα και σε καταφατική περίπτωση   να δρομολογηθούν τα δέοντα.  

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η ​υπόθεση έχει βρεθεί στο επίκεντρο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση να ζητεί εξηγήσεις στη Βουλή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο. Ο τελευταίος με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε την ενέργεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση. 

Ο κ. Καμμένος,μ συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του αναφέρει!  

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την εντολή διερεύνησης της υπόθεσης διακρατικής για τη Σαουδική Αραβία όλα τα στοιχεία αποστέλλονται στην εισαγγελέα να σταματήσει επιτέλους η σπέκουλα του συγκροτήματος και των υπαλλήλων του.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-11-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά