Logo

Ποινική δίωξη κατ' αγνώστων για τον τραυματισμό της δικηγόρου, Αναστασίας Τσουκαλά, στα Εξάρχεια [βἰντεο]



 
 

Ποινική δίωξη ασκήθηκε για τον σοβαρό τραυματισμό, από φωτοβολίδα, της 55χρονης δικηγόρου Αναστασίας Τσουκαλά το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου στα Εξάρχεια.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, συγκεκριμένα, άσκησε ποινική δίωξη κατά αγνώστων για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Επίσης, κατά αγνώστων άσκησε ποινική δίωξη και για εμπρησμό από πρόθεση που αφορά στο κάψιμο ενός αυτοκινήτου στην περιοχή.

Στο μεταξύ στην Εισαγγελία οδηγήθηκαν συνολικά 12 άτομα σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, καθώς φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια, που σημειώθηκαν μετά την πορεία του Πολυτεχνείου.

Δυο από τους συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε ανακριτή προκειμένου να  απολογηθούν για το κακούργημα της κατοχής εκρηκτικών υλών.

Οι υπόλοιποι δέκα παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, κατηγορούμενοιγια επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση και παράνομη κατοχή φωτοβολίδων, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού», η 55χρονη δικηγόρος

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού», διασωληνωμένη και σε σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύεται η 55χρονη δικηγόρος Αναστασία Τσουκαλά, η οποία τραυματίστηκε από φωτοβολίδα ευθείας βολής - εκτοξεύθηκε από κουκουλοφόρους και  "καρφώθηκε" στο γόνατό της. - ενώ μιλούσε με φωτορεπόρτερ στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η Αναστασία Τσουκαλά είναι εγκληματολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris II.αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ), καθώς και δικηγόρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-11-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά