Logo

Χίος: Δίωξη για κακούργημα σε έξι πρόσφυγες που χτύπησαν 75χρονο για να κλέψουν λαχανικά [φωτο]



 
 

Για κακούργημα διώκονται έξι πρόσφυγες και μετανάστες, που φιλοξενούνται στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο, οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί της Κυριακής στο χωριό Χαλκειός.

Η σύλληψη των έξι αλλοδαπών, ηλικίας από 13 ετών έως 41 ετών, καταγόμενοι κυρίως από τη Συρία, πραγματοποιήθηκε την ώρα που έκλεβαν λαχανικά από θερμοκήπιο στο χωριό Χαλκειός, όπου βρίσκεται ο καταυλισμός.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, όλα συνέβησαν, όταν οι έξι αλλοδαποί  εισέβαλλαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί  σε θερμοκήπιο, που βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 200 μέτρων από το hotspot της ΒΙ.ΑΛ.

 Οι μετανάστες και πρόσφυγες άρχισαν να ξεριζώνουν οπωροκηπευτικά προϊόντα. Ωστόσο, δεν αρκέστηκαν στην κλοπή, αλλά συνέχισαν το καταστροφικο έργο τους προκαλώντας φθορές στο θερμοκήπιο. 

 Κάποια στιγμή η παρουσία τους έγινε αντιληπτοί από τον 75χρονο ο οποίος ξεκίνησε να καλεί σε βοήθεια, φωνάζοντας τον 45χρονο γιο του που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση.

Προκειμένου ο 75χρονος  να σταματήσει τις φωνές, η ομάδα των 6 αλλοδαπώντου επιτέθηκαν προκαλώντας του από κοινού σωματικές βλάβες, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί για νοσηλεία στο Νοσοκομείο.

Ο 45χρονος βλέποντας τον πατέρα του πεσμένο στο έδαφος να δέχεται χτυπήματα από τους μετανάστες, πήρε από το αυτοκίνητό του την κυνηγετική καραμπίνα και πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Το επιχείρημά του πάντως φαίνεται ότι δεν έπεισε τους αστυνομικούς, που λίγα λεπτά αργότερα έφθασαν στο σημείο, συλλαμβάνοντας τόσο τους 6 αλλοδαπούς όσο και τον 45χρονο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο, 3 φυσίγγια, ένα μαχαίρι καθώς και 5 σακούλες γεμάτες με τα οπωροκηπευτικά που επιχείρησαν να κλέψουν οι δράστες. 

Η δίωξη

Η εισαγγελέας της Χίου απήγγειλε στους έξι, την κατηγορία της ληστρικής κλοπής (κακούργημα), της σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία σε βάρος του 75χρονου ηλικιωμένου πατέρα του 45χρονου ιδιοκτήτη του θερμοκηπίου και της αγροτικής φθοράς.

Στον 45χρονο, που πυροβόλησε με την καραμπίνα του στον αέρα για να εκφοβίσει τους δράστες που επιτέθηκαν στον 75χρονο, απαγγέλθηκε η κατηγορία της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας, για άσκοπους πυροβολισμούς.

Μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων η εισαγγελέας παρέπεμψε τους εμπλεκόμενους στον ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα προσαχθούν μεθαύριο  Τετάρτη. Μέχρι τότε τόσο οι 6 αλλοδαποί όσο και ο 45χρονος θα παραμείνουν κρατούμενοι στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-11-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά