Logo

Σε δίκη ο Ανδρέας Μαρτίνης και ο Δημήτρης Κάμπης για μίζες στο «Ερρίκος Ντυνάν»



 
 

Το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας με το υπ’αριθμ. 2190/2017 βούλευμά του παραπέμπει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τον πρώην πρόεδρο του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη, τη σύζυγο του Γεωργία και τον επιχειρηματία Δημήτρη Κάμπη, για την υπόθεση της γερμανικής εταιρίας Hospitalia International, με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το βούλευμα - το οποίο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Εφετών, Σταυρούλας Στεφανάτου - ο Μαρτίνης εισέπραξε μίζα ύψους 3,2 εκατομμυρίων μάρκων από την Hospitalia International, ώστε η εταιρεία να προτιμηθεί στην σύμβαση προμήθειας εξοπλισμού για το νοσοκομείο.

Μέρος από τη μίζα σύμφωνα με το βούλευμα δαπανήθηκε για να αγοραστεί το κτήριο, το οποίο μέχρι σήμερα ενοικιάζεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο Μαρτίνης στην απολογία του είχε αρνηθεί την κατηγορία ισχυριζόμενος ότι τα χρήματα που βρέθηκαν ήταν νόμιμα και προέρχονταν από την οικογενειακή περιουσία της συζύγου του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για την υπόθεση αυτή ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και αποφυλακίστηκε τον περασμένο Αύγουστο για λόγους υγείας, ενώ η σύζυγός του μετά την απολογία της είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-11-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά