Logo

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης διώκεται για κακούργημα για μπόνους 1 εκατ. φράγκων στον Όττο Ρεχάγκελ



 
 

Κατηγορούμενο για κακούργημα κατέστησαν τον Βασίλη Γκαγκάτση τα... φράγκα, ύψους ενός εκατομμυρίου, τα οποία εστάλησαν από τον Μισέλ Πλατινί και την UEFA για την ανακατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στην πυρόπληκτη Ηλεία, αλλά, τελικώς, φέρονται να κατέληξαν σε λογαριασμό του ομοσπονδιακού προπονητή Οττο Ρεχάγκελ.

Συγκεκριμένα, εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατά του πρώην προέδρου της ΕΠΟ και νυν διευθύνοντα συμβούλου της Super League, Βασίλη Γκαγκάτση.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης η υπόθεση ανατέθηκε για περαιτέρω δικαστική έρευνα σε ανακριτή Διαφθοράς, ο οποίος αναμένεται να καλέσει προσεχώς σε απολογία τον κ. Γκαγκάτση.

Η Δικαιοσύνη άρχισε να ασχολείται με την υπόθεση με αφορμή καταγγελία  ενός Ελληνοαμερικανού, κατοίκου στην πυρόπληκτη Ηλεία, ο οποίος πριν από επτά χρόνια κατέθεσε στον εισαγγελέα αναφορά σχετικά με  επιχορήγηση που δόθηκε από την ΟΥΕΦΑ για να ξαναχτιστεί το καμένο στάδιο της Ηλείας αλλά τα χρήματα ουδέποτε επενδύθηκαν για το σκοπό που δόθηκαν.

Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, η οικονομική ενίσχυση ύψους ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων είχε σταλεί στην ΕΠΟ το 2007,  επί προεδρίας του Μισέλ Πλατινί στην UEFA. Ωστόσο το επίμαχο ποσό αντί να δοθεί για την ανακατασκευή του σταδίου,  φέρεται να κατατέθηκε αμέσως ολόκληρο σε λογαριασμό του πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Όττο Ρεχάγκελ ως μπόνους για την κατάκτηση του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Όπως επισημαίνεται το εισαγγελικό πόρισμα, που συντάχθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, δεν προέκυψε  συμβατική υποχρέωση της ΕΠΟ για το μπόνους του ενός εκατομμυρίου φράγκων  στον κ.Ρεχάγκελ.

Επίσης, ο εισαγγελέας τονίζει στο πόρισμά του πως το γεγονός ότι, τελικώς, το γήπεδο  ποδοσφαίρου της Ηλείας ανακατασκεύαστηκε από την ΕΠΟ τα επόμενα χρόνια, δεν ακυρώνει  τις ποινικές ευθύνες του κ.Γκαγκάτση για τη διάθεση του ενός εκατομμυρίου για σκοπό διαφορετικό από αυτόν που χορηγήθηκε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-11-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά