Logo

Στον ανακριτή Πειραιά οι 11 συλληφθέντες για το «ναρκω-ταχύπλοο» με τον 1.6 τόνο ναρκωτικά



 
 

Προθεσμία έλαβαν από τον ανακριτή Πειραιά  για να απολογηθούν την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή,  οι 11 συλληφθέντες (δύο Έλληνες, δύο Ιταλοί, ένα Βούλγαρος και έξι Αλβανοί) που φέρονται να εμπλέκονται στη μεταφορά ακατέργαστης κάνναβης περίπου 1,6 τόνων με ταχύπλοο σκάφος από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, ο ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, οι υπόλοιποι κατηγορούνται για ένταξη από κοινού, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ' επάγγελμα λόγω ποσού, καθώς η αξία των ναρκωτικών  ξεπερνά τα 75.000 ευρώ. Επίσης, ένας εκ των συλληφθέντων , κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή και άλλοι τρεις επίσης για πλαστογραφία και αντίσταση.

Στο ταχύπλοο σκάφος, στο οποίο, σύμφωνα με το λιμενικό,  εντοπίστηκαν δέματα διαφόρων μεγεθών, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης που υπερβαίνει τον ενάμισι τόνο, επέβαιναν ο ένας Ιταλός υπήκοος  μαζί με δύο ακόμα άτομα αλβανικής καταγωγής, 

Το εν λόγω σκάφος  παρακολουθείτο εδώ και καιρό.  Αφού παρέλαβε το φορτίο της ακατέργαστης κάνναβης από τις αλβανικές ακτές,  και  εισήλθε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων άρχισε η καταδίωξή του από σκάφος του λιμενικού.  Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης υπηρξε εμπλοκή και ανταλλαγή πυρών. Τελικά ακινητοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ  Μακρονήσου και Κέας μετά από ρίψη στοχευμένων βολών από ελεύθερους σκοπευτές της μονάδας υποβρυχίων αποστολών που επέβαιναν σε ελικόπτερο του λιμενικού.
 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την  υπόθεση, οι υπηρεσίες του λιμενικού σώματος εκτός των 11 συλληφθέντων αναζητούν και άλλα άτομα - ενώ διερευνώνται οι διασυνδέσεις των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το φάσμα της παράνομης δραστηριότητάς τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-11-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά