Logo

Κρήτη: Ένοχοι αλλά άφαντοι οι δύο ΝΑΤΟϊκοί για τον ξυλοδαρμό πολίτη



 
 

Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο Βρετανοί ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες, οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον 37χρονο Σαπουνάκη Παντελή, στις 17 Νοεμβρίου στα Χανιά.

Οι δύο στρατιώτες δικάστηκαν την Τρίτη 28 Νοεμβρίου ερήμην καθώς έχουν ήδη αναχωρήσει με το πλοίο στο οποίο υπηρετούσαν.

Η εισαγγελέας πρότεινε τη διετή φυλάκιση των δύο στρατιωτικών και ο πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάσισε τη 18μηνη φυλάκισή τους, με διετή αναστολή.

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε την εξουσιοδότηση της δικηγόρου η οποία παρέστη στη δίκη και έχει οριστεί ως νομική εκπρόσωπος των Βρετανών, καθώς παρατηρήθηκαν παραλείψεις στην εξουσιοδότηση την οποία κατέθεσε στο δικαστήριο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Μιχάλης Βεργανελάκης έκανε για μια ακόμα φορά λόγο για πρωτοφανή μεθόδευση ώστε οι κατηγορούμενοι να μπουν στα πλοία τους και να φύγουν ενώ επεσήμανε και το γεγονός ότι κανείς δεν μπήκε στη διαδικασία να ρωτήσει για την υγεία του 37χρονο ή να ζητήσει συγνώμη, γεγονός το οποίο δείχνει την έλλειψη μεταμέλειας.

Από την πλευρά του ο 37χρονος Παντελής Σαπουνάκης, δήλωσε δικαιωμένος από την απόφαση και τονίζει ότι πλέον θα ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να υπάρξει και αστική δίκη. Όπως τονίζει, πρέπει να υποβληθεί σε εγχείριση καθώς φέρει κατάγματα στα ρινικά οστά και δεν έχει όσφρηση.

Υπενθυμίζεται ότι έξω από τα Δικαστήρια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, με στόχο την υποστήριξη του 37χρονο θύματος και την καταδίκη του περιστατικού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-11-2017 από directNEWS.gr πηγή: efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά