Logo

Λάρισα: Προφυλακίσεις για το νοθευμένο λάδι



 
 

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν την Πέμπτη οι 7 συλληφθέντες για την υπόθεση με το νοθευμένο λάδι και τρεις εξ αυτών προφυλακίστηκαν.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, οι τρεις προφυλακισθέντες, οι οποίοι μάλιστα είναι μέλη της ίδιας οικογένειας, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απάτη κατ’ εξακολούθηση και για έσοδα από παράνομη δραστηριότητα.

Οι υπόλοιποι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση. Πρόκειται- σύμφωνα με πληροφορίες- για ακόμη ένα μέλος της οικογένειας, δύο υπαλλήλους και έναν εξωτερικό συνεργάτη.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Οικονομική Αστυνομία το περασμένο Σάββατο έκανε έφοδο σε συσκευαστήριο στη Λάρισα όπου δέσμευσε 19 τόνους νοθευμένου ελαιόλαδου.

Συγκεκριμένα δεσμεύτηκαν :

4.600 λίτρα λιπαρής ύλης σε υπάρχουσα δεξαμενή

10.380 λίτρα σε μεταλλικές συσκευασίες των 5 λίτρων φερόμενων ως Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο με την εμπορική επωνυμία «PAROS»

4.290 λίτρα σε μεταλλικές συσκευασίες των 5 λίτρων φερόμενων ως Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο με την εμπορική επωνυμία «Karpos»

Από τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι η ανωτέρω εγκληματική οργάνωση έχει διακινήσει διάφορα «έλαια», που τα εμφάνιζε ως Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα, με τις εξής εμπορικές επωνυμίες:

«PAROS»

«Karpos»

«Λιοτριβειό»

«Kriti»

«Elias drops»

«Ελαιώνας / Eleonas»

«CRETA drops»

Συνεπώς, καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν στη κατοχή τους τα παραπάνω εμφανιζόμενα ως Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα, να ΜΗΝ τα καταναλώσουν.

Τα μέλη του κυκλώματος, έβαζαν χρώμα στις δεξαμενές με το ηλιέλαιο, προκειμένου να μοιάζει στο χρώμα και στην όψη με ελαιόλαδο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-12-2017 από directNEWS.gr πηγή: koutipandoras.gr


Τελευταία Δικαστικά