Logo

Ο Μιχάλης Χατζηγιάνης ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών για τα εμβάσματα των 5,3 εκατ. ευρώ στην Κύπρο



 
 

Αυτοπρόσωπη παρουσία πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και επιχειρηματολόγησε υπέρ της αθωότητάς του ενώπιον των δικαστών που θα κρίνουν αν θα παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, η οποία αφορά τη γνωστή υπόθεση με τα χρήματα που είχε στείλει στην Κύπρο την περίοδο 2010-2011.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση για την οποία αναμένεται να εκδώσει βούλευμα το δικαστικό συμβούλιο είναι σχετική με εμβάσματα, ύψους 5.300.000 ευρώ, που είχε στείλει στη χώρα του ο κ. Χατζηγιάννης, εξαιτίας των οποίων είχε κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή.

Για την κατηγορία της φοροδιαφυγής έχει ήδη εκδοθεί απαλλακτική απόφαση από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ ο καλλιτέχνης έχει δικαιωθεί για την υπόθεση αυτή και από τα διοικητικά δικαστήρια. Κατά την κρίση των δικαστών την επίμαχη χρονική περίοδο ο τραγουδιστής δεν απέκρυψε εισοδήματα από την εφορία, καθώς τα ποσά των εμβασμάτων προέρχονταν από εισοδήματα περασμένων ετών.

Αντίθετα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμά του παρέπεμψε τον κ. Χατζηγιάννη σε δίκη για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση κατά του εν λόγω βουλεύματος.

Η εισαγγελέας Εφετών πρότεινε προς το δικαστικό συμβούλιο την  απόρριψη της έφεσης για τυπικούς λόγους. Το Συμβούλιο Εφετών διαφωνώντας με την εισαγγελική πρόταση επέστρεψε τη δικογραφία στην εισαγγελέα ζητώντας της να μπεί στην ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή η μη του κ. Χατζηγιάννη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την κατηγορία που του αποδίδεται.

Τον περασμένο Ιούνιο η εισαγγελέας πρότεινε να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο κ. Χατζηγιάννης, ο οποίος ζήτησε να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Το αίτημα έγινε δεκτό και το δικαστικό συμβούλιο κάλεσε σήμερα τον τραγουδιστή, προκειμένου να ακούσει τις θέσεις του λίγο πριν αποφανθεί για την υπόθεση. 

 Ο καλλιτέχνης, του οποίου οι λογαριασμοί παραμένουν δεσμευμένοι, προσκόμισε στο Συμβούλιο Εφετών το πλήρες κείμενο της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με βάση την οποία κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Κατά την είσοδό του στο εφετείο, ο κ. Χατζηγιάννης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, ενώ ο συνηγόρός του, Χρήστος Βρούτσης, χαρακτήρισε την όλη διαδικασία τυπικό θέμα, με δεδομένο ότι και η εισαγγελέας έχει προτείνει την απαλλαγή του εντολέα του.

Η απαλλαγή

Την επομένη ημέρα της αυτοπρόσωπης εμφάνισης του τραγουδιστή το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας εξέδωσε το υπ' αρίθμ. 2325/2017 βούλευμά του με το οποίο τον απαλλάσσει από την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για την υπόθεση των εμβασμάτων. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-12-2017 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά