Logo

Υπόθεση Νίκου Χατζηπαύλου: Εντολή εισαγγελέα Εφετών για νέα νεκροψία-νεκροτομή



 
 

Νέα τροπή δίνει η εντολή της Εισαγγελίας Εφετών στην υπόθεση του 21χρονου φοιτητή Νίκο Χατζηπαύλου από την Κάλυμνο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός έξι ημέρες μετά την εξαφάνισή του, στις 19 Νοεμβρίου 2017. Σήμερα Παρασκευή το πρωί ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Γλύκας, υπέβαλε αίτημα στον εισαγγελέα Εφετών για τη διενέργεια νέας νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό του άτυχου φοιτητή. Το αίτημα του συνηγόρου έγινε δεκτό και η νεκροψία-νεκροτομή θα πραγματοποιηθεί από τον ιατροδικαστή, Φίλιππο Κουτσάφτη.

Η οικογένεια Χατζηπαύλου από την πρώτη στιγμή είχε αμφισβητήσει την ιατροδικαστική έκθεση που απέδιδε τγον θάνατο του 21χρονου σε ατύχημα, καθώς πιστεύει ότι ο φοιτητής έχει πέσει θύμα δολοφονίας.Έτσι, μέσω του δικηγόρου της, Γιάννη Γλύκα, ζήτησε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών να διενεργηθεί νέα νεκροτομή από δικό της τεχνικό σύμβουλο. Μάλιστα, προχώρησε και στην υποβολή μήνυσης κατ' αγνώστων για ανθρωποκτονία. 

Το αίτημα της οικογένειας απορρίφθηκε. Στη συνέχεια υποβλήθηκε νέο αίτημα το οποίο, επίσης ,απορρίφθηκε, με συνέπεια η οικογένεια να προσφύγει στην Εισαγγελία Εφετών που διέταξε τη διεξαγωγή νέας νεκροψίας-νεκροτομής

Υπενθυμίζεται, ότι ο ιατροδικαστής Ρόδου, Παναγιώτης Κοτρέτσος στο πόρισμά του  θεωρεί ότι ο θάνατος του Νίκου Χατζηπαύλου «επήλθε συνεπεία δευτερογενούς καταπληξίας, ως επιπλοκή πολλαπλών κακώσεων σώματος συμβατών με πτώση». Μάλιστα, ο ιατροδικαστής πιθανολόγησε ότι ο φοιτητής έζησε περίπου 36 ώρες μετά το ατύχημα μόνος και αβοήθητος και απέρριψε την εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας.

Ο 21χρονος φοιτητής είχε πάει στην Κάλυμνο για να επισκεφθεί τη μητέρα του που εργάζεται στο νησί ως καθηγήτρια. Το πρωί της Κυριακής, 19 Νοεμβρίου αποφάσισε να πάει μια βόλτα με το ποδήλατό του. Μην έχοντας δώσει σημεία ζωής για ώρες, η μητέρα του πήγε στην αστυνομία και δήλωσε  την εξαφάνισή του. Μετά από κινητοποίηση της αστυνομίας, της πυροσβεστικής,  αστυνομικών του τμήματος ανθρωποκτονιών και εθελοντών ο νεαρός βρέθηκε νεκρός έξι ημέρες αργότερα. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 08/12/17 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά