Logo

Δίκη Γιακουμάκη: Απολογήθηκε ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής



 
 

Στις 15 Ιανουαρίου 2018 θα συνεχιστεί η διαδικασία στη δίκη σε δεύτερο βαθμό του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών για παράβαση καθήκοντος κατ'  εξακολούθηση για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σήμερα Παρασκευή η δίκη συνεχίστηκε με την  απολογία του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως σε επικοινωνία του με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη εκείνος τον είχε διαβεβαιώσει πως δεν συνέβαινε τίποτα και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με τους συμφοιτητές του.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news, στις ερωτήσεις του εισαγγελέα της έδρας προς τον πρώην διευθυντή, σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στην εστία, εκείνος απάντησε πως όταν πληροφορήθηκε, το 2014, πως σπουδαστές έχουν ανάρμοστες συμπεριφορές, προχώρησε σε ενέργειες για να προφυλάξει τον άτυχο σπουδαστή, όπως η αλλαγή δωματίου, ενώ προσπάθησε να διερευνήσει τις καταγγελίες και να τις προσωποποιήσει κάτι που δεν κατέστη δυνατόν. 

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως  δεν θέλησε η Σχολή να προβεί σε τιμωρίες σπουδαστών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως στη βία δεν απαντάμε με βία για να δεχθεί στη συνέχεια ερώτηση από την έδρα του Εφετείου «κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί βία η τιμωρία σε κάποιο παράπτωμα».

Αναφορικά με τα όσα βίωνε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης στη Σχολή και στην απουσία τιμωριών στους «πρωταγωνιστές» τους, ο πρώην Διευθυντής έκανε λόγο για ενδείξεις μόνο και όχι αποδείξεις, για να δεχθεί τη συνέχεια ερωτήσεις γύρω από συγκεκριμένες περιπτώσεις δράσεων ομάδας φοιτητών εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη αλλά και της Σχολής, για τα οποία ο ίδιος ήταν ενήμερος.

Στο δικαστήριο κατέθεσανκατά την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης  και οι γονείς του άτυχου σπουδαστή. Επίσης, κατέθεσαν και υπάλληλοι της Γαλακτοκομικής Σχολής, καθηγητές, ο φύλακας και ένας πρώην σπουδαστής. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-12-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά